Mooie verhalen in het Spiegel Theater

In het Spiegeltheater worden de mooiste verhalen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Zo zijn er deze editie verschillende thema’s. 

Woensdag 8 maart
Op woensdag 8 maart is het thema HISTORIE. Op deze dag vertelt Ton Wegman vertelt over de vrachtvaart in Amsterdam. Daarnaast zal Eelco van Roden zijn verhaal doen over de verschillen tussen houtsnijwerk van vroeger en nu. Lex Maat gaat in op de historie van het Spiegel gevecht en Peter Tolsma vertelt meer over het Stamboek en De Boer in Lemmer.

Donderdag 9 maart
Op donderdag 9 maart is MUSEUM de rode draad door het programma. Wouter Waldus zal het mysterie van de IJselkogge behandelen en Anton van den Heuvel gaat het project rondom het waterschip in Batavialand toelichten. Voor de fijnproever is er Jan Briek met de tekeningen van Konijnenburg. 

Vrijdag 10 maart
Vrijdag 10 maart is de dag van de ZEEHELDEN, waarbij Frits de Ruyter de Wildt vertelt over de toch van zijn voorvader Michiel de Ruyter naar Chatham. 2017 is tevens het jaar van de herdenking. Daarnaast is er nog een sessie voor de liefhebber, Gerard de Weerdt vertelt over de schepen waarmee de vroegere ontdekkingsreizigers op pad gingen. Ook het populaire onderwerp navigatie wordt niet vergeten, Dick Huges legt in zijn sessie uit hoe dit vroeger ging.

Zaterdag 11 maart
Op zaterdag is “REIS: OP EIGEN KIEL” het thema, waarbij onder andere Fred Koch een presentatie geeft over Franse kanalen, gevolgd door een informatieve workshop. Ook is er op deze dag een filmvertoning van Tasmanië en AWBF, gevolgd door een film van Zeesleper Elbe.

Zondag 12 maart
De laatste beursdag staat in het teken van HOUT & BOUW, met onder andere de uitreiking van de welbekende Amateur Boot Bouw Award, ook wel bekend als ABBA Award. Tevens is er een kersverse documentaire te zien over het bouwen van de 16m2 in Tasmanië.

Bekijk voor de exacte tijden van bovenstaande – en uiteraard nog veel meer interessante – verhalen het volledige programma van het Spiegeltheater.

Bekijk het Spiegel Theater programma »