HISWA Young Professionals Day

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2019 werd op donderdag 7 maart wederom de HISWA Young Professionals Day georganiseerd. Een fantastische dag waar ruim 50 studenten en young professionals samen kwamen om kennis met elkaar te delen, samen tot nieuwe inzichten te komen en mee te werken aan innovatieve oplossingen binnen de maritieme-/watersportindustrie!

Programma 2019

12:30 – 13:00 Ontvangst bij HISWA Mainstage (hal 6)

13:00 – 13:30 Opening Young Professionals Day door Gunnar & Kalle

13:30 – 14:45 Feadship - Design met Ruud Bakker

14:45 – 16:00 Young Martime Representative: Business Case

16:00 – 17:15 Duurzaamheidspanel onder leiding van Aleksandra Dragozet (Sea Going Green), met o.a. Andrew Hall (Searious Business) en Tiago Varandas (weareonaboat).

17:15 – 17:30 Afsluiting

17:30 – 19:00 Borrel met prijsuitreiking van de winnaars van de Feadship Design workshop

Aftermovie HISWA Young Professionals Day 2019

Gunnar Larsen

Moderator Young Professionals Day

Als zeiler was Gunnar van jongs af aan vastberaden om het beste uit zijn zeilcarrière te halen. Dit werd beloond met verschillende nationale, continentale en wereldtitels in multihulls. Na de Olympische Spelen van Sydney besloot Gunnar van koers te veranderen. Hij opende in eerste instantie een watersportwinkel waarna hij samen met enkele investeerders het Europese distributeurschap voor Nacra & Prindle-catamarans overnam. Enkele jaren later volgde daarbij de overname van de fabriek en de auteursrechten. Het bedrijf doet nu zaken in meer dan 50 landen. Afgelopen zomer heeft Gunnar letterlijk het roer omgegooid en is momenteel actief met zijn Consultancybureau Thorsfjord.

Kalle Coster

Moderator Young Professionals Day / Eigenaar Sailmon B.V.

Kalle Coster is een Nederlandse zeiler en nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. Dat zeilen in de familie zit, blijkt wel uit het feit dat zowel vader Dirk en broer Sven beide Olympische zeilers zijn. Zo zeilde Kalle tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking, samen met zijn broer Sven in de 470 Klasse, hierbij behaalde zij de 4de plek. In 2014 richtte Kalle Sailmon B.V. op. Op basis van de nieuwste technieken en innovaties ontwikkelt Sailmon verschillende software, hardware en apps voor boten. Van optimist tot superjacht, met de nieuwste technieken van Sailmon haalt iedereen het beste uit zijn boot.

Ruud Bakker

Senior Designer at De Voogt Naval Architects/Feadship

Op de HISWA Young Professionals Day daagt Feadship de young professionals uit het superjacht van de toekomst te onderwerpen! Feadship is één van de grootste bouwers van luxe motorjachten in lengte van 40 tot meer dan 120 meter lang en de enige die jachten op maat in opdracht van internationale klanten bouwt. De Voogt Naval Architects is onderdeel van de organisatie en het grootste architectenbureau ter wereld in deze industrie. Onderdeel hiervan is Studio de Voogt, dit team ontwerpt exclusief voor Feadship. Na een inspirerende introductie volgt een workshop waar in groepen gewerkt wordt aan een bijzonder klantprofiel. De groep met het meest creatieve, innoverende en indrukwekkende ontwerp wint een fantastische prijs!

Young Maritime Representatives

Ambassadeurs van de Maritieme sector

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector; High Tech, Hands On. Ons nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin. Sinds 2013 wordt de sector vertegenwoordigd door Young Maritime Representatives (YMR’s) met maar één doel voor ogen: jongeren interesseren voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld. Namens Young Maritime Representaives zullen Marijn van Giesen (MBO Scheeps- en Jachtbouw), Jesse de Vroet (HBO Maritieme Techniek), Vera van Ewijk (WO Aspirant Officier zeedienst Koninklijke Marine) en Mick van der Velden (WO Maritieme Techniek) aanwezig zijn tijdens de HISWA Young Professionals Day.

Aleksandra Dragozet

Oprichter Sea Going Green

Aleksandra voltooide haar master in Zoetwater & Marine Biologie in Amsterdam, waarna ze werkte als onderdeel van het WWF-NL team dat een herintroductieprogramma van roggen in de Noordzee leidde. Met haar scherpe kennis van zowel zee- als zoetwatersystemen werkte ze tijdens haar studie aan een breed scala aan beschermingsprojecten en duurzaamheidsonderzoeken. Sea Going Green bevordert duurzaam toerisme door duurzaam ondernemen door adviesdiensten aan te bieden aan toeristische bedrijven. Ze implementeren duurzame praktijken in de bedrijfsvoering, zonder de klantervaring te belemmeren. Want toerisme kan schade veroorzaken, maar dat is zeker niet nodig.

Andrew Hall

Consultant Searious Business

Andrew Hall adviseert leiders en organisaties over verandering en ontwikkeling. Na zijn bachelor diploma in Metallurgie van de Universiteit van Sheffield, deed hij zijn master Business & Finance aan de Open University en een Practitioner Certificate in Consulting & Change aan het Tavistock Institute of Human Relations. Vanuit zijn eigen bedrijf Teamsmith Consultancy zal Andrew Searious Business vertegenwoordigen op de HISWA. Met Searious Business helpt Andrew Hall klanten met het veranderingsproces; een voorbeeld van dit werk is het concept van de One Minute Boat, een project om een jacht van 20 ton te produceren uit gerecycled plastic - samen met partners BeteoR en Wijk Yacht Creation.

Tiago Varandas

Bedenker 'Weareonaboat'

Weareonaboat is 's werelds eerste app voor het delen van boten, en inmiddels een wereldwijd duurzaam bootplatform voor het huren van 100% groene boten. Opgroeid in Lissabon met uitzicht op de rivier tot matroos/surfer/organisator van oceaanactiviteiten/lifeguard, is Tiago inmiddels woonachtig in Amsterdam en werkzaam als Lead Digital Product Designer & AI Researcher. Met Weareonaboat hoopt hij een positieve impact te hebben op de bescherming van de oceaan door middel van duurzaam varen.