Wat is er te doen en zien?

Tijdens HISWA Amsterdam Boat Show is er genoeg te zien en te doen. Van interessante sprekers tot leerzame workshops! Hieronder vind je een overzicht van activiteiten tijdens HISWA 2020.

HISWA Mainstage

HISWA Mainstage is hét centrale podium, te vinden in hal 5. Hier vertellen inspirerende sprekers in verschillende thema’s nieuwswaardige, leerzame of bijzondere verhalen. Met onder andere duurzaamheid, innovatie, de VaarQuiz, Vertrekkers aan het woord en veel meer!

Demoplein

Een eigen boot is fantastisch, maar vereist ook best veel onderhoud waarvan je niet altijd weet hoe je het moet uitvoeren. Hoe handig is het als je zelf kunt stofferen, je boot strak kunt schuren of een nieuw likje verf of antifouling kunt aanbrengen? Onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen komen op het Demoplein op interactieve wijze aan bod.

HISWA Future

Een bezoekje aan HISWA Future mag deze editie niet ontbreken. In HISWA Future komen innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen bij elkaar en is er aandacht voor duurzaamheid en elektrisch varen. Ook zijn de genomineerde producten en de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing 2020 hier te bekijken.

Lees meer over HISWA Future >

HISWA Hebbeding

Je kent het wel… van die producten die je bij anderen tegenkomt en waar je van denkt: Goh, handig! Dat ik dat nog nooit ben tegengekomen. Daarom selecteren wij speciaal voor jullie, samen met verschillende watersportmedia, tien van deze producten. Kom kijken welke handige HISWA hebbedingetjes het varen nog leuker of makkelijker maken en eigenlijk gewoon een musthave zijn voor iedere watersporter!

Stem op jouw favoriete product >

HISWA Sport Xperience

Kom naar HISWA Sport Xperience het tofste sportevent van Nederland voor 6 t/m 16 jaar! Probeer verschillende (water)sporten, zoals zeilen, suppen, windsurfen, golf, bmx, urban hockey, volleybal en meer. Of kom naar het WaterLab en doe de leukste experimenten!  Tip: meld je vooraf aan voor de activiteiten. Vol = vol.

Aanmelden activiteiten >

Workshop Veilig Recreatievaart

Op vrijdag 13 maart 2020 vindt de workshop Veilige Recreatievaart Noordzee plaats. Het wordt op de Noordzee gestaag drukker en voller. Het verkeerscheidingstelsel en de windmolenparken maken het - naast de drukke scheepvaart - steeds moeilijker voor de watersporters om veilig een weg te vinden naar de gewenste bestemming. Deze workshop is perfect voor de watersporter die graag het ruime sop opzoekt. Aanmelden workshop >

Bijeenkomst World Cruising Club

Het Blue Water Cruising Forum - georganiseerd door World Cruising Club - voor iedereen die op korte of lange termijn een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken. Deze gratis bijeenkomst is om mythes te ontkrachten en tevens antwoord te geven op vele kernvragen over een dergelijke reis. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!

Aanmelden bijenkomst >

Toys & Tenders

Voor wie van luxe houdt, is een bezoek aan de stand van Toys & Tenders een must! Bewonder de speeltjes van de rijken en kijk je ogen uit. Met dit jaar onder andere een helikopter voor aan boord, elektrische jetboards, de Seabreacher en meer!

Haven ft. Strandzuid

Water… dat mag niet ontbreken op een watersportevenement. Daarom wordt ook deze editie de Haven weer ingezet. Sterker nog, dit is de entree! Gelijk ook een mooie gelegenheid om bij het naastgelegen en recentelijk vernieuwde Strandzuid een heerlijk hapje te eten of drankje te drinken. Met mooi weer kun je zelfs buiten zitten!

Zeilhoek

De Zeilhoek is dé plek waar zeilers elkaar ontmoeten. Een plek waar je je kunt laten inspireren door ervaren zeilers, maar waar je vooral komt om ervaring en kennis onderling uit te wisselen. Er is elke dag een ander thema, zoals: wadvaren, navigeren en vertrekken. Bekijk het exacte programma via onderstaande button. Tot in de Zeilhoek!

 

De Zeilhoek is een initiatief van de Toerzeilers, Zeilen Magazine en uitgeverij Hollandia.

Bekijk het programma >

Veiligheidseiland

Op het Veiligheidseiland geeft ‘Varen doe je Samen!’ samen met andere partijen tijdens de beurs voorlichting over veiligheid. Het gezamenlijke doel is de beursbezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen. Het centrale motto op het Veiligheidseiland is een goede reisvoorbereiding. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal en is volop informatiemateriaal beschikbaar. Op het Veiligheidseiland vind je naast Varen doe je Samen! onder meer de Dienst der Hydrografie en HISWA/Gasveilig.

Expeditie Sloep

‘Expeditie Sloep’ is niet alleen luisteren en kijken maar ook meemaken en zelf ervaren. Neem het roer in handen en kom naar de HISWA. Samen met Bobsloepen kun je dagelijks rond 14.00 uur in de HISWA Haven, o.a. 'Leren Manoeuvreren. Kom alles te weten over motoren bijvoorbeeld. Hoe en waarvan is de sloep gemaakt? Allemaal sloepbeleving die aan de orde komt bij Expeditie Sloep. Kom je kennis bijspijkeren bij HISWA Mainstage, leer handig om te gaan met een sloep in HISWA Haven, en kom bovenal genieten!