Welke activiteiten zijn er?

Haven ft. Strandzuid

Water… dat mag niet ontbreken op een watersportevenement. Daarom wordt ook deze editie de Haven weer ingezet. Sterker nog, dit is de nieuwe entree! De haven ligt vol met boten die uitnodigen tot uitproberen. Liever toekijken? Dan kun je bij het naastgelegen en recentelijk vernieuwde Strandzuid terecht voor een heerlijk hapje of drankje! Met mooi weer kun je zelfs buiten zitten!

Bekijk het programma »

Reserveer een tafel

HISWA Mainstage

HISWA Mainstage is het nieuwe podium dat centraal op het evenement te vinden is (Hal 6). Hier vertellen inspirerende sprekers in verschillende thema’s nieuwswaardige, leerzame of bijzondere verhalen. Met onder andere duurzaamheid, innovatie en koken aan boord! Hoe ziet de watersport er in de toekomst uit? En hoe zet je een heerlijk diner op tafel met minimale middelen en ingrediënten?

Bekijk het programma »

HISWA Hebbeding

Je kent het wel… van die producten die je bij anderen tegenkomt en waar je van denkt: Goh, handig! Dat ik dat nog nooit ben tegengekomen. Daarom selecteren wij speciaal voor jullie, samen met verschillende watersportmedia, tien van deze producten. Kom kijken welke handige HISWA hebbedingetjes het varen nog leuker of makkelijker maken en eigenlijk gewoon een musthave zijn voor iedere watersporter!

Lees meer

Veiling

Bied tijdens de HISWA dagelijks meerdere malen mee op de mooiste watersportspullen en ga met de beste deals naar huis! Van een warme functionele zeiljas en handige gadgets voor aan boord tot een mooie sloep die je misschien al een tijdje op het oog had.

Lees meer

Meet & Greet

Onderzoek heeft bewezen… watersporters komen op een evenement graag met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen! Daarom zijn er op de HISWA meeting points ingericht in verschillende thema’s, waar je met medewatersporters en experts lekker kunt kletsen over jullie gezamenlijke passie. Kom je ook gezellig een bakkie doen?

Bekijk het programma »

Demoplein

Een eigen boot is fantastisch, maar vereist ook best veel onderhoud waarvan je niet altijd weet hoe je het moet uitvoeren. Hoe handig is het als je zelf kunt stofferen, je boot strak kunt schuren of een nieuw likje verf of antifouling kunt aanbrengen? Onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen komen op het Demoplein op interactieve wijze aan bod.

Bekijk het programma »

Zeilschool & Optimist on Tour

Bekijk en beleef de zeilwereld! In samenwerking met het Watersportverbond vind je op de HISWA een echte zeilschool. Laat je kinderen ervaren hoe het is om op zeilkamp te zijn of laat ze kennis maken met zeilen en enkele andere watersporten in het bassin bij Optimist on Tour! Kijk voor meer info op www.optimistontour.nl en meld je kinderen (t/m 12 jaar) snel aan om zeker te zijn van een plek!

Bekijk het programma »

Funsports Xperience

De Funsports Xperience is het grootste indoor funsports event van Nederland voor jongeren vanaf 8 jaar. Hier vind je alles op het gebied van wind-, golf- en kitesurfen, kneeboarden, stand up paddling, skimboarden, longboarden, beach sports en BMX. Probeer de vetste activiteiten, koop je nieuwe gear bij de mooiste merken of check de spectaculaire demo’s!

Ga voor meer informatie naar: www.funsportsxperience.nl

Bekijk het programma »

InnovationLAB

Ook het InnovationLAB is deze editie in het hart van de HISWA te vinden (Hal 6). In het InnovationLAB komen innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen bij elkaar en worden er diverse innovatieve projecten gepresenteerd. Ook zijn de genomineerde producten en de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing 2018 hier te bekijken.

Lees meer over Innovation Lab

Blue Water Cruising Forum

Het Blue Water Cruising Forum - georganiseerd door World Cruising Club - voor iedereen die op korte of lange termijn een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken. Deze gratis bijeenkomst is om mythes te ontkrachten en tevens antwoord te geven op vele kernvragen over een dergelijke reis. Het aantal deelnemers is beperkt dus zorg ervoor dat je je registreert als deelnemer!

Veiligheidseiland

Op het Veiligheidseiland kun je terecht voor informatie over wetgeving, voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorschriften. Van reddingsvest tot navigatie en van frequentiegebruik tot reddingsoperaties. Alles om jou een veilig watersportseizoen te bezorgen. Ga voor meer informatie naar www.veiligheidseiland.nl of kom langs op het Veiligheidseiland om jouw vragen te stellen!

Wow, de zee is van plastic!

Als de meisjes Chloe en Gaia een mooie bal van de buurvrouw stelen, verandert hun hele wereld! Op een woeste zee vol avontuur moeten ze er achter zien te komen waarom de eerst zo mooie bal ineens dor en bruin is geworden. Een humoristische, interactieve kindervoorstelling, over klimaatproblematiek en duurzaamheid. De voorstelling vindt plaats op woensdag 7 maart om 15 uur en zaterdag 10 maart om 10 uur.