Welke activiteiten waren er?

Zeiltheater

Het Zeiltheater is een terugkerend fenomeen op de HISWA, waar een grote verscheidenheid aan sprekers en onderwerpen de revue passeren. Het programma werd samengesteld door HISWA in samenwerking met Zeilen Magazine, Uitgeverij Hollandia en De Toerzeilers.

Bekijk het programma »

Spiegeltheater

In het Spiegel Theater werden de mooiste verhalen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Zo waren er iedere dag verschillende thema's zoals "Historie", "Museum" en "Reis: op eigen kiel". Maar ook meeslepende verhalen over onze heldhaftige zeehelden.

Bekijk het programma »

Demoplein

Een eigen boot is fantastisch, maar vereist ook best veel onderhoud waarvan je niet altijd weet hoe je het moet uitvoeren. Hoe handig is het als je zelf kunt stofferen, je boot strak kunt schuren of een nieuw likje verf of antifouling kunt aanbrengen? Onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen kwamen op interactieve wijze aan bod.

Bekijk het programma »

Zeemanschapstheater

In het nieuwe Zeemanschapstheater kon je terecht voor interessante sessies op het gebied van Meteo, Zeemanschap en Navigatie. Er was een permanente expositie nautische instrumenten en ook signeren verschillende nautische auteurs hun boeken. Daarnaast spraken Ruud Kattenberg en Klaas Jan Hoeve met zeilers die een interessante reis gemaakt hebben.

Bekijk het programma »

Veiligheidseiland

Op en rondom het Veiligheidseiland op de HISWA presenteerden True Heading Nederland, Varen doe je Samen!, de Kustwacht, Dienst der Hydrografie, Agentschap Telecom en Rijkswaterstaat hun producten en/of diensten. Het gezamenlijke doel is jullie een veilig watersportseizoen te bezorgen met het motto DENK VEILIG!

Ga voor meer informatie naar: www.veiligheidseiland.nl

Funsports Xperience

In de nieuw aan het HISWA beursoppervlak toegevoegde hal vond je de Funsports Xperience. Het indoor funsports event van Nederland, waar je werkelijk alles op het gebied van wind-, golf- en kitesurfen, wakeboarden, stand up paddling, skimboarden, skateboarden, longboarden en BMX kon vinden! Probeer de vetste activiteiten, koop nieuwe gear bij de mooiste merken of check de spectaculaire demo’s!

Ga voor meer informatie naar: www.funsportsxperience.nl

InnovationLAB

In het InnovationLAB komen innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen bij elkaar. Samen met TU Delft, TU Twente en Sailing Innovations Centre werden diverse innovatieve projecten gepresenteerd, waarbij interactie en beleving centraal stonden. Het thema van het InnovationLAB was Proeftuin op zee, met daaronder de 3 peilers Duurzaamheid, Topsport en Zeilboot van de toekomst.

Lees meer »

KidsLAB

Kinderen t/m 12 jaar konden op HISWA 2017 rekenen op leuke nieuwe activiteiten. In het KidsLAB werden interessante activiteiten georganiseerd, gericht op innovatie, leren, zien, ruiken en voelen. Ook werd er een koppeling gemaakt met de activiteiten in de RAI Haven. Alles met het doel de kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de watersport!

Bekijk het programma »

Blue Water Cruising Forum

Het Blue Water Cruising Forum - georganiseerd door World Cruising Club - voor iedereen die op korte of lange termijn een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken. Deze gratis bijeenkomst was om mythes te ontkrachten en tevens antwoord te geven op vele kernvragen over een dergelijke reis. Het aantal deelnemers was beperkt tot 50 personen. Daarom was registratie als deelnemer verplicht.

Registreer nu direct »

HISWA Watersport Pubquiz

Hou jij van spelletjes en ben je daarnaast een fervent watersporter met een flinke dosis watersportkennis? Of wil je juist graag je kennis van de watersport op een leuke manier verbeteren? Je kon meedoen aan de HISWA Watersport Pubquiz op vrijdagavond 10 maart om 20.00 uur in Cafe Amsterdam.

Lees meer »

RAI Haven

Ook deze editie van de HISWA werd de RAI Haven achter het complex weer ingezet. De jeugd kon er zeilen in dinghy's, elektrisch varen (zie foto) en kanoën. Daarnaast waren er verschillende leuke clinics en demonstraties! Liever niet zelf het water op? Toekijken vanaf de zijkant kon natuurlijk ook. De RAI Haven was te bereiken via Hal 7 (HISWA Shop / Onderdelen & Accessoires).

Bekijk het programma »

Suzuki Trailer Experience

Iedereen die weleens met een boottrailer heeft gereden, weet dat de rijervaring sterk verandert wanneer er een grote lading achter de auto gekoppeld is. Daarom konden HISWA-bezoekers dit tijdens de nieuwe Suzuki Trailer Experience op het voorterrein van RAI Amsterdam oefenen. Er stonden auto’s met trailers met boten klaar, waarmee onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs, gemanoeuvreerd kon worden over het aangelegde parcours.