Positief vooruitzicht voor jubileumeditie HISWA 2015

Positief vooruitzicht voor jubileumeditie HISWA 2015

  • woensdag, 26 november 2014
  • Hiswa

De voorbereidingen op de 60ste editie van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn in volle gang. De vooruitzichten zijn goed.

De voorbereidingen op de 60ste editie van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn in volle gang. De vooruitzichten zijn goed. Met nog ruim 3 maanden te gaan, is 80 procent van de HISWA-beursvloer gevuld. Dit is ruim 10 procent meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Ook introduceert het watersportevenement in 2015 naast de vele trouwe deelnemers een groot aantal nieuwe bedrijven die voor het eerst meedoen. Met de ‘werelden’ Funsport, Sloep, Klassiek, Shop, Speed, Zeilen, Unique en Onderdelen & Accessoires is de HISWA Amsterdam Boat Show het grootste en meest complete watersportevenement van Nederland dat zich richt op alle watersporters. De ideale start van het watersportseizoen. HISWA 2015 wordt van 11 tot en met 15 maart 2015 gehouden in Amsterdam RAI.

Goed op koers

“We zijn volop bezig met de voorbereidingen van alweer de 60e editie en liggen goed op koers. We merken dat er voorzichtig weer wat meer beweging in de markt zit en zien dit terug in de hoeveelheid aanmeldingen van de exposanten voor HISWA 2015. We zien veel trouwe deelnemers terug, maar ook nieuwe deelnemers waaronder XO Boats Nederland, Hellas Watersport - Primeur Sloepen en Seascape Benelux. Dat is heel mooi nieuws”, aldus beursmanager Joost Ringeling van Amsterdam RAI.

Grote spelers in watersportland aan boord

Inmiddels is al een flink aantal grote namen aan boord. “Wij staan al jaren op de HISWA. De timing van dit evenement is bepalend voor de keuze en deze sluit perfect aan voor de start van het waterrecreatie seizoen”, aldus Peter Wayper van Technautic. Rens de Korver van XO boats vult aan: “HISWA is een van de weinige platforms waar je je in Nederland goed kan presenteren als bootbouwer of -verkoper en waar je, als je als professioneel bedrijf serieus genomen wilt worden, gewoon moet staan.”

NIEUW: Nóg meer Funsport

Het segment Funsport wordt dit jaar nóg groter. Hier is alles te vinden op het gebied van wind- en kitesurfen, wakeboarden, stand up paddling (SUP) en nog veel meer. Zowel voor de beginner als de doorgewinterde funsporter met merken als Mistral SUP, North Kiteboarding, Naish, F-One en Fanatic. Nieuw dit jaar is de Funsport Shop waar bovenstaande en vele andere merken spullen aanbieden tegen een mooie prijs.

Innovatie & primeurs

Dat de HISWA dit jaar nog completer is, is ook te zien aan het aantal primeurs en noviteiten. Zo presenteert Northshore Yachts Holland haar nieuwste Lemsteraak, Aquavitesse de RS Aero, Seafury BV de Seafury Tender, Nauta Maritiem de sloep Crescent 6.9 ST, Antaris de Antaris 77 en daarnaast is de Stagnum Runabout 1300 voor het eerst te zien in Nederland. Ringeling: “En dit is slechts een greep uit de vele noviteiten. Ook hierin zien we terug dat de exposant het vertrouwen niet is verloren.” Op het innovatiepaviljoen van HISWA 2015 komen alle innovaties, trends, kennis en marktontwikkelingen samen. Ook zijn daar de geselecteerde producten voor de HISWA Product van het Jaar verkiezing te zien. Daarnaast is het een unicum dat alle geselecteerde zeil- en motorboten voor de HISWA Boot van het Jaar verkiezing genomineerd en eveneens op de beursvloer te bezichtigen zijn.

HISWA Amsterdam Boat Show – Boeiend voor iedere watersporter

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en vormt het ideale moment om het nieuwe vaarseizoen te beginnen. Komend jaar vindt de 60e editie plaats van 11 tot en met 15 maart 2015 in Amsterdam RAI.

Meer informatie is te vinden via www.hiswarai.nl, twitter: @HISWAamsterdam en Facebook: HiswaAmsterdam.

Meer informatie en de voorlopige deelnemerslijst zijn te zien op www.hiswarai.nl.

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Elise Nieveen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »