Jubilerende HISWA opent deuren voor 65e editie

Jubilerende HISWA opent deuren voor 65e editie

  • dinsdag, 10 maart 2020
  • HISWA

Amsterdam 11 maart 2020 - Vanmorgen vond de feestelijke opening plaats van de 65e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show. Dit jaar was de eer aan wereldkampioen windsurfen Kiran Badloe om de beurs officieel te openen. Het luiden van de bel betekent, naast de opening van HISWA, tevens de aftrap van het nieuwe watersportseizoen. Tijdens de opening werden ook de winnaars van HISWA Hebbeding en Product van het Jaar bekend gemaakt. Nominaties en winnaars van de prijzen zijn in HISWA Future alle dagen te bewonderen. HISWA Mainstage zal op 14 maart as het decor zijn van de lancering van een nieuwe eenheidsklasse, de Class Mini 5.80. De klasse richt zich op alle zeilers, jong en oud, die ervan dromen de oceanen te bevaren in handzame, betaalbare en zelfgebouwde oceaanwaardige jachten. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt van 11 t/m 15 maart plaats in RAI Amsterdam.

Luiden scheepsbel
De HISWA wordt traditioneel geopend met het luiden van de scheepsbel. Dit jaar was het de eer aan Kiran Badloe, wereldkampioen RS:X windsurfklasse om de gong te luiden. Winnaars HISWA Hebbeding en Product van het Jaar In aanloop naar HISWA 2020 zijn door de onafhankelijke vakjury’s de genomineerden voor het Product van het jaar én de ‘musthaves’ voor op het water, de HISWA Hebbeding bekendgemaakt. Vandaag, tijdens de opening zijn de winnaars bekend gemaakt:

• Winnaar HISWA Product van het jaar:
Cortex V1 Marifoon AIS transponder van Technautic
De jury: "De Cortex V1 Marifoon is een slimme integratie van diverse communicatiemiddelen in één kastje. Gemak en veiligheid in één."

• Winnaar HISWA Hebbeding, zowel vak- als consumentenprijs:
RAKE Zwembroek met waterdichte broekzak De jury: "RAKE heeft een leuk en mooi design met de garantie van een waterdichte broekzak. Zeer handig op, en natuurlijk in, het water."

De genomineerde producten voor Hebbeding 2020 en Product van het Jaar zijn van woensdag 11 t/m zondag 15 maart in HISWA Future te bewonderen.

HISWA Future
Naast de nominaties voor HISWA Hebbeding en Product van het Jaar is er in dit paviljoen aandacht voor elektrisch varen, zijn er twee Solar boten aanwezig alsook wordt er aandacht besteed aan zonne-energie. Zo is onder andere Besla aanwezig met hun Elektrosloep Besla 715 en is 10XL van de partij met hun 6-meter lange 3D-geprinte boot, ontworpen vanuit een circulaire gedachte. Meer primeurs Uiteraard zijn er tijdens HISWA diverse internationale en nationale primeurs te bewonderen. In de categorie wereldprimeurs: Antaris showt de Antaris X. Enkhuizen Sloep lanceert de Evolution 6 en Bootcenter Wilnis brengt Nappassion. In de categorie Nederlandse primeurs, o.a. Saffier presenteert de Saffier SE Leisure, Domani Yachts komt met de Chaseboat E32, Alumax brengt TheNext electro en USafe presenteert een op afstand bestuurbare reddingsboei.

En ook..
Op zaterdag 14 maart om 14:00 zal op de HISWA Mainstage een nieuwe, internationale eenheidsklasse gelanceerd worden; de ClassMini 5.80. De organisator van de Golden Globe Race en de Ocean Globe Race, Don McIntyre zal - via livestream – de plannen toelichten. De eerste wedstrijd staat gepland voor november 2021. Solozeilers varen dan vanaf Portugal naar de overkant van de Atlantische Oceaan. Het is de opmaat naar de Mini Globe Race in 2024, waarbij solozeilers in zes etappes rond de wereld zeilen. De klasse richt zich op alle zeilers, jong en oud, die ervan dromen de oceanen te bevaren in handzame, betaalbare en zelfgebouwde oceaanwaardige jachten. Verdere details rondom de nieuwe internationale eenheidsklasse komen tijdens de lancering aan bod.

Over HISWA Amsterdam Boat Show
HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol activiteitenprogramma, is HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen.  HISWA vindt plaats van woensdag 11 tm zondag 15 maart 2020 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl of volg HISWA op TwitterFacebook en Instagram

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Elise Nieveen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »