HISWA 2018 officieel geopend, awards uitgereikt

HISWA 2018 officieel geopend, awards uitgereikt

  • woensdag, 07 maart 2018
  • HISWA
  • Nieuws

Amsterdam, 7 maart 2018 – De HISWA Amsterdam Boat Show 2018 is zojuist met het luiden van de scheepsbel officieel van start gegaan. Tijdens de officiële opening, die om 11 uur plaatsvond onder leiding van cabaretier Peter Heerschop, zijn ook de winnaars van de HISWA Product van het Jaar 2018 (Finsulate) en HISWA Hebbeding 2018 (juryprijs: Skywatch, publieksprijs: Stoov® One) bekend gemaakt. De HISWA Amsterdam Boat Show is nog te bezoeken tot en met zondag 11 maart in RAI Amsterdam.

Winnaar Product van het Jaar 2018
Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Guido Beekmann, heeft tijdens de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2018 Finsulate uitgeroepen tot Product van het Jaar 2018. Finsulate is een zelfklevend folie dat als een ‘wrap’ om de romp van het schip wordt aangebracht als milieuvriendelijk alternatief voor antifouling. De jury roemde de inventiviteit en milieubewuste insteek van het product. Ook genomineerd was de Simarine Pico smart battery monitor, een moderne, betaalbare accu- en tankmonitor die alles meet rondom de accu. De derde genomineerde was de BOW PRO, een combinatie van de vernieuwde elektrische boegschroeven (D-serie) en de stille RIMDRIVE, voorzien van inductietechnologie. Meer informatie over de drie producten is te vinden op hiswarai.nl/innovaties/hiswa-product-van-het-jaar.

Winnaar HISWA Hebbeding 2018
Tevens werd voor het eerst de HISWA Hebbeding Award 2018 uitgereikt. De HISWA Hebbeding Award is een nieuwe prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het bedrijf met de leukste musthave voor op het water volgens de vakjury, maar ook volgens de consument. De vakjury, bestaande uit journalisten/redacteuren van watersportmedia, hebben uit de zeven genomineerde producten de Skywatch tot winnaar verkozen. De Skywatch is een slimme windmeter, waarmee je eenvoudig windsnelheid, temperatuur, luchtvochtigheid en meer meet. Consumenten konden via de HISWA website en Facebookpagina tot 1 maart stemmen op hun favoriete hebbeding. Blijkbaar hechten zij veel waarde aan warme billen aan boord, want deze prijs ging naar de Stoov® One; een oplaadbaar warmtekussen dat zorgt voor energiezuinig infrarood warmtecomfort. Meer informatie over alle nominaties is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding.

In het verleden werden ook de Boot van het Jaar awards uitgereikt tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show. Deze prijzen worden vanaf nu uitgereikt tijdens HISWA te water, die dit jaar van 5 t/m 9 september plaatsvindt in Lelystad.

Luiden scheepsbel
De HISWA wordt traditioneel geopend met het luiden van de scheepsbel. Deze officiële openingshandeling werd verricht door HISWA beursmanager Gertjan Roos en Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. HISWA 2018 is compleet vernieuwd en vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl. HISWA is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Thumbnail

1.3 MB jpg Luiden van de bel

 

 

Thumbnail

1.7 MB jpg Officiele opening

 


Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Elise Nieveen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »