Boeklancering 'Het spel van de oceaan' tijdens HISWA 2019

Boeklancering 'Het spel van de oceaan' tijdens HISWA 2019

  • maandag, 04 maart 2019
  • HISWA

Amsterdam, 4 maart 2019 - Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show van 6-10 maart 2019 in RAI Amsterdam zal op vrijdag 7 maart op de HISWA Mainstage de boeklancering 'Het spel van de oceaan' van drievoudig Volvo Ocean Race-deelnemer Gerdjan Poortman plaatsvinden.

Over 'Het spel van de oceaan'
De Volvo Ocean Race is het meest extreme zeilevenement ter wereld. Een race waarin Nederland nadrukkelijk aanwezig is en recordhouder is in meerdere overwinningen. Gerd-Jan Poortman was driemaal bemanningslid tijdens deze race. In 'Het spel met de oceaan' vertelt hij over de avonturen aan boord en komen andere Nederlandse Volvo Ocean Racezeilers aan het woord, zoals Bouwe Bekking, Simeon Tienpont en Carolijn Brouwer. Negen maanden op zee bevaren de deelnemers zes continenten en meer dan 88.000 kilometer. Met golven tot wel 25 meter hoog en weersomstandigheden die variëren van tropisch warm tot ijskoud eist de Volvo Ocean Race het uiterste van alle betrokkenen. 'Het spel met de oceaan' is het eerste boek dat 40 jaar Nederlandse successen in de Volvo Ocean Race in beeld brengt. Hoe is het leven aan boord en hoe ontwikkel je als team een winnende tactiek? Hoe ga je om met tegenslagen, zoals het verlies van een teamgenoot? Wat drijft de zeilers om met gevaar voor eigen leven deel te nemen aan de Volvo Ocean Race? Een avonturenboek dat niet alleen voor zeilers inspirerend is maar voor iedereen die in is voor avontuur!

Boordevol programma
Voor HISWA 2019 is weer een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld. Zo ligt de HISWA Haven vol met boten die uitnodigen tot uitproberen. Binnen is de Mainstage te vinden, het kloppend hart van de HISWA, waar inspirerende sprekers bijzondere of leerzame verhalen vertellen. Met o.a. tips voor koken aan boord, verhalen van wereldreiziger Mark Slats en Laura Dekker, fitnessclinics door Annemieke Bes, een watersportkennisquiz en meer! Voor de doe-het-zelvers is er het Demoplein, met leerzame workshops over bootonderhoud. Het Veiligheidseiland biedt daarnaast alle informatie over veiligheid op en rond het water. En om bij te komen van dit alles kun je heerlijk eten bij Strandzuid, aan de RAI Haven, of bij BAUT, het unieke pop-up restaurant van de bekende Amsterdamse topchef Michiel van der Eerde.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam. HISWA is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Elise Nieveen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »