Amsterdamse grachten gevuld met SUP-boards tijdens HISWA SUP-Tocht

Amsterdamse grachten gevuld met SUP-boards tijdens HISWA SUP-Tocht

  • zondag, 20 maart 2016
  • HISWA Amsterdam Boat Show

Vanochtend vond voor de vierde keer de HISWA SUP-Tocht, inclusief wedstrijdelement, plaats door de grachten van Amsterdam. Circa 150 fanatieke ‘suppers’, waaronder deelnemers uit Brazilië, Duitsland, België en Frankrijk en bekende Nederlandse suppers als Stephan van den Berg, Morene Dekker en Ike Frans, hebben met hun Stand Up Paddle board de 8 kilometer lange tocht af afgelegd. De tocht startte dit jaar bij Hannekes Boom en eindigde bij RAI Amsterdam, waar nog tot en met aanstaande zondag de HISWA Amsterdam Boat Show plaatsvindt.

Om 11.00 uur vertrok de groep, bestaande uit ongeveer 150 suppers, vanuit Hannekes Boom (nabij Amsterdam Centraal Station) voor een tocht van 8 kilometer over de Amsterdamse grachten weer terug naar RAI Amsterdam. Onderdeel van de tocht was de HISWA SUP-Race, waarbij circa 40 suppers streden om de winst. Joep van Bakel kwam na 43.33 minuten als eerste over de finish. Bij de vrouwen won Petronella van Malsen. Zij passeerde de finish na 47.29 minuten (video).

Over Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en is met honderden sloepen, sportboten, (open) zeilboten en een boordevol activiteitenprogramma boeiend voor iedere watersporter. De beurs vormt het ideale moment om het nieuwe vaarseizoen te beginnen en vindt dit jaar plaats van 16 t/m 20 maart in RAI Amsterdam.

Meer informatie over de HISWA Amsterdam Boat Show is te vinden via de website www.hiswarai.nl, op Twitter en Facebook.

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & PR: Elise Nieveen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »