Volvo Ocean Race: Brunel wint 10e etappe. Laatste etappe reuze spannend!

Volvo Ocean Race: Brunel wint 10e etappe. Laatste etappe reuze spannend!

  • vrijdag, 15 juni 2018
  • HISWA
  • Nieuws

De laatste etappe van de Volvo Ocean Race belooft spannend te worden. Na de zege van de 10e etappe door team Brunel, kan het team van Bouwe Bekking de totaalzege behalen. Ook voor Dongfeng en Mapfre is de totaalzege mogelijk.

Tiende etappe

De tiende etappe verliep uitermate spannend. Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat Brunel de etappe naar Gotenburg zou gaan winnen. Bij het ingaan van de donderdag lag de Nederlandse boot, één na laatste, op de zesde positie. Er volgde een nacht met zeer onstuimig wee, waarin Bekking toch vier boten wist te passeren en uiteindelijk zelfs Mapfre. Die koppositie gaf Brunel de laatste uren niet meer uit handen, hoewel het verschil heel klein bleef. Bekking wist vooraf dat hij  Dongfeng en Mapfre, moest voorblijven om zijn kans op de eindzege niet uit handen te geven.

Brunel en Mapfre hebben in het algemeen klassement 65 punten, Dongfeng 64, maar de boot van Bekking krijgt straks in Schevenigen vrijwel zeker nog een bonuspunt, omdat ze in tijd het kortste over het gehele traject van de race deed. Het beloofd dus super spannend te blijven!

Eindzege

De ploeg die op 24 juni als eerste in Scheveningen arriveert, behaalt de totaalzege. Brunel is na de winst in de laatste twee etappes dé absolute favoriet. Voor schipper Bekking zou er een droom in vervulling gaan. De geboren Deventenaar deed zeven keer eerder aan de race mee, maar won nog nooit. Hij werd vier jaar geleden tweede.
De laatste etappe naar Den Haag start op 21 juni. Drie dagen later, op zondag, worden de boten in in Scheveningen verwacht. Dat is dan tevens het startsein voor de afsluitende feestweek op het strand.

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »