Vijf mooie havens in Nederland

Vijf mooie havens in Nederland

  • dinsdag, 02 januari 2018
  • HISWA

Havens… we hebben er een heleboel in Nederland. Wij lichten een aantal mooie havens voor je uit! Even een frisse neus halen en boten kijken en lekker een stuk te wandelen in een mooie omgeving? Dan is het bezoeken van één van deze vijf havens zeker een aanrader.

Vijf mooie havens in Nederland:
1. Vlissingen – vissersstad bij uitstek
2. Rotterdam – de grootste haven van Europa
3. Terschelling – genieten van de natuur
4. Dordrecht – bijna 800 jaar stadshistorie
5. Harlingen – dé havenstad van Friesland

Haven van Vlissingen


De haven van Vlissingen is een combinatie van een moderne jachthaven in een oude historische stad. Het is een beschutte thuishaven voor ca. 90 ligplaatshouders en duizenden passanten die het zomerseizoen deze nostalgische haven komen bezoeken. De haven biedt ook een uniek uitzicht over de Westerschelde. Neem een kijkje en geniet van de combinatie van nostalgie, comfort en veiligheid.

Haven van Rotterdam


Het havengebied van Rotterdam is de grootste van Europa. Het havengebied heeft een lengte van 42 kilometer en is één van de belangrijkste kruispunten van de goederenstroom ter wereld. Zo is de haven de toegangspoort tot een Europese markt van meer dan 350 miljoen consumenten. Hier komen veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid bij elkaar en vormen deze samen de hoogste prioriteit. Deze robuuste haven is zeker een bezoekje waard, indrukwekkend en leerzaam!

Haven Terschelling


Het havenkantoor is het episch centrum van de haven op Terschelling. Alles wat je wil weten over de haven kunt u hier vragen. Vanuit de grote haven wandel je gemakkelijk richting het Waddenzeestrand. Er zijn verschillende strand tentjes aanwezig. Deze hebben een prachtig uitzicht over de Wadden en met naderende schepen in zicht kan je heerlijk genieten van een drankje, zelfs in de winter.

Haven van Dordrecht


Jachthaven Westergoot is gelegen tussen de Hollandse Biesbosch en Dordrecht. Deze ligging is uniek en centraal ten opzichte van de Brabantse Biesbosch en de rest van Nederland. De jachthaven is goed bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. De uitvalswegen naar de mooie binnenstad van Dordrecht zijn zeer dichtbij en de stadsbus stopt voor de jachthaven. Sfeervolle eetgelegenheden en winkels zijn op loopafstand en gemakkelijk te bereiken.

Haven van Harlingen


Jachthaven Westerdijk is een middelgrote jachthaven met bijna 300 ligplaatsen. De jachthaven ligt op een unieke locatie; aan de rand van het kleine watersportdorp Earnewâld. Het Nationale Park: de Alde Feanen biedt prachtige natuur en watersportplezier. Het natuurgebied bestaat uit meren en plassen, vaarten, riet en graslanden en is toegankelijk voor recreatie en watersport. Het watergebied is het beste varend te verkennen. Van Jachthaven Westerdijk, vanuit het midden van Friesland kan je zonder veel oponthoud van bruggen of sluizen naar het merengebied varen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »