Top 10 (speelgoed)zeilbootjes: voor jong en oud!

Top 10 (speelgoed)zeilbootjes: voor jong en oud!

  • dinsdag, 18 december 2018
  • Zeilen
  • Fun
Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen... de liefde voor boten! Daarom heeft Zeilen de top 10 zeil(speelgoed)bootjes voor elke leeftijd op een rij gezet. Van jong tot oud, iedereen kan knutselen, frutselen en bouwen in de koude wintermaanden. En nu de boot op de kant staat heb je daar genoeg tijd voor. Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt. De leukste cadeautjes voor jong en oud...


Papier

De makkelijkste manier om een bootje te maken is natuurlijk vouwen. Het is vrij simpel, je hebt er weinig voor nodig en het kan veel plezier bezorgen. Van een wedstrijdje ‘bootje blazen’ in bad tot ik ontwerp mijn eigen boot.

Voor de allerkleinste

© Nijntje

Omdat we de allerkleinste natuurlijk niet overslaan, hebben wij deze zachte kubus gevonden met een nautisch tintje. Op deze manier kunnen ook de kleinste opgroeien met het pracht en praal van zeilen.

Spelen en drijven

© Playmobile Friends

Bij dit leuke bootje krijg je ook een Playmobilpoppetje. Dat is nog niet alles want het zeilbootje kan ook echt drijven, dus het zorgt ook voor plezier in bad. Er zit een klein ballastgewichtje in zodat het ‘schip’ niet omslaat.

Catamaran


©
LEGO

De één met dolfijnen en de ander om op vakantie te gaan met alle LEGO-vrienden. Wil je de boten echt laten varen? Dan kun je een Playmobil onderwatermotor aanschaffen waardoor de boten door het water bewegen.

Race Jacht


© LEGO Technic

Voor de iets gevorderde jonge lezers onder ons, heeft LEGO nu een Race Jacht gemaakt. Met wel 330 stukjes om in elkaar te zetten, is dit een plezierige bezigheid om je mee te vermaken. Als de zeilboot staat kun je als een echte zeiler de zeilen trimmen!

Groter geschut


©
Woodmobiel

Zijn de kleine bootjes niks? Dan heeft Zeilen dé zeilwagen gevonden. Zet hem in elkaar en vaar (of rijd) rondjes. Zo kun je toch nog in je eigen boot zitten in de winter. Maar voordat dat zover is, moet je ‘m toch echt in elkaar zetten.

Meer uitdaging

© Eitech

Ben je op zoek naar meer uitdaging? Deze bouwdoos bestaat uit 1520 onderdelen! Iedere dag 1 onderdeel, dan ben je toch al gauw 5 jaar onder de pannen met bouwen. Mocht je liever een traditionele houten boot willen maken? Dat kan ook met het houten 3D-puzzelmodel.

De Klassieker


© Jumbo

De H.M.S. Victory heeft onder comando van admiraal Nelson deelgenomen aan de slag van Trafalgar op 21 oktober 1805, waar de Engelse de Frans-Spaanse vloot versloegen. Met deze klassieker bouw je op schaal dit historische schip na. Voor dit bouwpakket moet je wel €278,- neertellen…

 

Bovenstaande artikel is geschreven door: Zeilen

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »