Schoon schip maken

Schoon schip maken

  • donderdag, 05 oktober 2017
  • HISWA
  • Tips & Tricks

Handige tips om je boot schoon te maken

Een goede schoonmaak is het halve werk! Na alle gezellige vaartochten van de zomer, kan je boot vast een poetsbeurt gebruiken. Met deze handige schoonmaaktips glimt je boot in de lente het mooist van allemaal.

De juiste producten in huis
Allereerst, is het belangrijk om de juiste producten in huis te halen. Denk hierbij aan bootshampoo, cleaner, vliegroestreiniger en natuurlijk een bezem en spons. Nu je de producten hebt, kun je gauw aan de slag.

Hoe beginnen?
Verstandig is om te beginnen met het schoonmaken van het dek en daarna pas de romp, om te voorkomen dat je dubbel werk verricht. Voor het poetsen van het dek kun je het beste bootshampoo gebruiken. Let wel op, als de shampoo te snel opdroogt, is het verstandiger om kleinere oppervlaktes te gelijk schoonmaken om strepen van het schoonmaakmiddel te voorkomen.

Boenen en reinigen
Nu de grotere oppervlaktes schoon zijn, kan het echte boen werk beginnen. De vaste en dieperliggende vlekken kunnen worden geboend met een mix van reiniging en een beetje oxaal- of citroenzuur. Ook verwijdert het zuur kalkresten en zoutkristallen. Zorg er voor dat het zuur na het poetsen meteen wordt weggespoeld met water en het gebruik van een bezem. Nadat het dek en de romp grondig zijn gereinigd, kan de boot eventueel droog worden gemaakt met een zeem.

Krassen weghalen
Om de boot nog mooier te maken, kan de boot ook nog gewaxt, gepolijst en geschilderd worden. Het kan natuurlijk zo zijn dat er krassen zitten op de romp en deze kunnen worden hersteld met een schuurmachine. Als de krassen niet diep zijn, hoef je niet meer te schuren, maar kan je meteen beginnen met polijsten. Polijsten zorgt ervoor dat de doffe romp een mooie glans krijgt.

En zo is je boot weer helemaal klaar om te schitteren op het water!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »