Leuke vaarroute: Rondje Woerden

Leuke vaarroute: Rondje Woerden

  • maandag, 23 april 2018
  • HISWA
  • Tips & Tricks

Het ‘Rondje Woerden’ is echt een heerlijke weekend-sloepenroute die een denkbeeldige ‘acht’ beschrijft door het Groene Hart rond Woerden. Wil je lekker rustig aan doen, trek er dan een lang weekend voor uit.

Vaarroute

De vaarroute loopt over rivieren en vaarten met een lange geschiedenis, zoals de Oude Rijn, de Vecht en de Montfoortse Vaart; voor de moderne tegenhanger zorgt het vrij korte traject over het Amsterdam-Rijnkanaal. Nergens is het vaarwater erg breed, maar op de Korte Linschoten kun je bijna beide oevers aanraken. Onderweg zijn er talloze stadjes en dorpen die, dankzij het rijke verleden dat nog steeds zeer zichtbaar is, een tussenstop meer dan waard zijn.

Speciale aandachtspunten

Op twee momenten vaar je over het Amsterdam-Rijnkanaal. Blijf zo dicht mogelijk langs de rechter oever varen, uit de weg en in het zicht van de vrachtschepen. De zuiging en golfslag die de beroepsvaart veroorzaakt, kan erg vervelend zijn. Houd ook in de smalle slootjes die uitkomen op het Amsterdam-Rijnkanaal rekening met deze golfslag en zuiging. Wacht bij het oversteken van het drukbevaren kanaal tot er voldoende ruimte is. Let hierbij goed op, want de vrachtschepen varen met onverwacht hoge snelheid.

Specificaties

De toegangsroutes (vanuit alle windstreken) naar de vaarroute zijn op de kaart in het rood aangegeven. De specificaties van deze route zijn als volgt:

Afstand route: 90 KM

Aantal vaaruren: 17 uur

Maximale doorvaarthoogte 1,6 m

Maximale breedte : 3,1 m

Maximale diepgang: 0,7 m

Aantal sluizen: 3

Afbeelding rondje Woerden:

rondje Woerden vaarroute

Hoofdafbeelding: BeleefWoerden.com. Jaco Kazius. 

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »