Recept van de maand: Saté Sandwich: hot and tasty!

Recept van de maand: Saté Sandwich: hot and tasty!

  • donderdag, 19 januari 2017
  • HISWA
  • Recept

Absolute favoriet zowel bij ons als bij de kinderen aan boord is de Saté Sandwich. Deze maak ik het liefst met Naanbrood. Te koop in de winkel maar natuurlijk óók zelf te maken. Het ligt er een beetje aan welke ingrediënten je aan boord hebt maar je kunt Naanbrood makkelijk en op twee manieren maken. Variant 1 vraagt iets meer geduld, je dient het deeg best lang te laten rusten.


Naanbrood variant 1

Ingrediënten

60 gr boter
250 gr bloem
250 ml handwarm water
3,5 gr gist (een half zakje)
Flinke hand koriander
Zeezout
beetje suiker
beetje olijfolie


Bereiding

Meng in een kom het handwarme water en gist (voeg als je het hebt een schepje suiker toe).

Laat dit zo’n 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel begint te schuimen. Voeg bloem, yoghurt, fijngesneden koriander en een snuf zout toe aan het gistmengsel. Kneed het vervolgens in 5 minuten tot een soepel elastisch deeg op je met bloem bestoven aanrechtje.

Leg de deegbal in de kom onder een theedoek en laat hem rusten tot deze twee keer zo groot is.

Dit kan wel even duren, ligt een beetje aan de temperatuur in je boot. Kneed de bal nog even door en verdeel deze is 6 porties. Rol ieder balletje uit tot een dun naanbrood.

Verwarm een droge koekenpan op hoog vuur en leg er een naanbrood in. Besmeer de bovenkant met wat olijfolie. Bak ongeveer twee minuten en draai dan om. Bak deze kant ook nog twee minuten.


Naanbrood variant 2

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr yoghurt (ik heb volle gebruikt)
Peper
Olijfolie
Grote teen knoflook


Bereiding

We maken eerst even de knoflookolie! Meng de olie met de stukjes knoflook en een snuf peper en zout. Zet even weg.

Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel met de yoghurt en een flinke snuf zout. Kneed tot een elastische, zachte bal en verdeel deze bal in zes kleinere balletjes. Bestrooi een plekje van je aanrechtje met een klein beetje zelfrijzend bakmeel.

Druk er een balletje op en rol uit tot een dun naanbrood. Verwarm een droge koekenpan op hoog vuur en leg er een naanbrood in. Besmeer de bovenkant met wat knoflookolie. Bak ongeveer twee minuten en draai dan om. Bak deze kant ook nog twee minuten.


Topping

Pot pindakaas
Gedroogde uitjes (of een vers gebakken ui)
Verse koriander
Blaadjes sla
Sambal
Komijn


Bereiding

Zodra je Naanbroodjes klaar zijn volgt het lekkerste deel:

Snij het broodje door en besmeer de binnenzijde ruim met pindakaas.
Strooi hierop gedroogde uitjes (of een vers gebakken uitje) blaadjes sla, koriander en mocht je het op je boot in je kruidenrekje hebben: komijn!
Vervolgens schep je hier naar smaak een flinke lepel sambal op.
En dan is het lekker samen genieten op het achterdek!
Over Angèle Ernst

Ik ben Angèle Ernst uit Lage Zwaluwe en ben getrouwd ben met Albert-Charrel. We hebben twee zonen en een dochter (19, 15 en 17) en zeilen op een Hanse 375, genaamd Binq, met als thuishaven Willemstad. Ik zeil al vanaf mijn twaalfde en we brengen iedere zomer door op het water. Verder doe ik aan tennis en hardlopen én houd ik uiteraard van lekker koken, zowel thuis als aan boord!

Ook heb ik een grote liefde voor schetsen, tekenen en illustreren. Neem ook eens een kijkje op mijn website, http://www.angelesart.nl, daar vind je bovendien ook alle recepten!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »