Recept van de maand: Pasta met chorizo en pimentón

  • maandag, 21 november 2016
  • HISWA
  • Recept

Fast & Hot gives power to the sailor
De Volvo Ocean Race! Voor ons gezin een fantastisch evenement waar we met z'n allen graag online naar kijken maar ook "live" altijd wel een keer ergens op de kade staan.

Zo waren we enkele jaren geleden in Alicante bij het vertrek van deze fantastische race om de wereld. Daar hebben we natuurlijk niet alleen genoten van het zeilen maar ook van de Spaanse keuken. Sindsdien staat er aan boord een potje met Pimentón de la vera "El Ángel" (what's in a name!).

Pimentón wordt gemaakt van gedroogde rode paprikapepers. De paprikapepers worden twee weken gerookt boven een vuur van eikenhout in een "secadero" (stenen huisje).
Na het roken worden de zaadlijsten en het steeltje verwijderd waarna de paprika langzaam wordt vermalen tot poeder.
Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar (zoet, licht pittig, pittig of pikant).
Dankzij de sterke smaak van de Pimentón heb je vaak maar een theelepel nodig op een gerecht voor vier/vijf personen.
En vervang het niet klakkeloos door paprikapoeder want dan zal je gerecht toch net dat rokerige tintje missen!
In Nederland is Pimentón onder andere te koop bij Dille & Kamille.

 

Pasta met chorizo en pimentón

Ingrediënten:

250 gram chorizo (bij voorkeur de Spaanse)
2 uien, fijn gesneden
1 theelepel Pimentón (zoet heeft onze voorkeur)
4 tenen knoflook, heel fijn gesneden
2 rode pepers, heel fijn gesneden (hou je van pittig? dan met zaadjes)
4 takjes rozemarijn (kan natuurlijk ook uit een potje, heb standaard ook geen plant aan boord staan)
4 eetlepel citroensap
olijfolie
1/2 glas witte wijn (andere helft is voor jou!)
Pakje kookroom
Zeezout
400-500 gram pasta naar keuze (liefst met ribbeltjes)

Bereiding:
Pel en snipper de uien en het knoflook. Ontpit en snipper de rode peper (tenzij je van pittig houdt, dan de zaadjes mee verwerken).
Strip de naaldjes van de helft van de rozemarijn. Snijd de chorizo in plakjes.

Kook de pasta in ruim water mét een snuf zeezout gaar.

Verhit de olijfolie in een flinke koekenpan. Bak hierin de uien glazig en voeg daarna de Pimentón, knoflook en rozemarijn toe. Laat dit twee minuutjes lekker bakken en voeg dan de chorizo toe.

Bak dit in zijn geheel al omscheppend nog een aantal minuten. Voeg vervolgens de witte wijn, citroensap en beetje bij beetje zo'n 6 eetlepels kookroom toe. Kook de saus 1 minuut.

Giet de pasta af en roer deze door de saus. Warm het geheel nog 1 minuut op.

Schep de pasta met saus in een kom en versier het met een takje rozemarijn. Fast & Hot smullen dus!




Over Angèle Ernst

Ik ben Angèle Ernst uit Lage Zwaluwe en ben getrouwd ben met Albert-Charrel. We hebben twee zonen en een dochter (19, 15 en 17) en zeilen op een Hanse 375, genaamd Binq, met als thuishaven Willemstad. Ik zeil al vanaf mijn twaalfde en we brengen iedere zomer door op het water. Verder doe ik aan tennis en hardlopen én houd ik uiteraard van lekker koken, zowel thuis als aan boord!

Ook heb ik een grote liefde voor schetsen, tekenen en illustreren. Neem ook eens een kijkje op mijn website, http://www.angelesart.nl, daar vind je bovendien ook alle recepten!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

meer video's »