Recept van de maand: Krab (vis-)burger

Recept van de maand: Krab (vis-)burger

  • donderdag, 27 oktober 2016
  • HISWA Angèle Ernst
  • Recept

Kleine zeilers houden wel van een zeilers "krab(vis-)burger"
Het gebruikelijke beeld in de jachthaven. Zodra je zeilschip vast ligt aan de steiger en je pubers hebben geconstateerd dat er WIFI is, gaan de kleine kinderen er vaak op uit om krabben te vangen. Een hele emmer vol! Zodat we na afloop allemaal mogen komen kijken naar de krabbenrace!

De welbekende vraag is altijd; “Eten we krab vanavond?” “Neeeeee” is vaak het antwoord. Totdat je deze heerlijke "krab(vis-)burgers" hebt geproefd. De uitdagende basis voor weer een heerlijk recept.

 
Ingrediënten
100 gram rauwe garnalen 
200 gram kabeljauwfilet, of zalm of forel
1 blik (200 gram) wit en bruin krabvlees
1 rode ui, fijn gesneden
2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
1 rode peper, heel fijn gesneden (hou je van pittig? dan met zaadjes)
1 eetlepel citroensap
olijfolie
2 kropsla Little Gem
2 tomaten in plakjes gesneden
1 avocado in plakjes gesneden
1 handje vol Amsterdamse uien in plakjes
4 "hamburger" broodjes

Bereiden

  • Pel en snipper de rode ui en knoflook. Ontpit en snipper de rode peper (tenzij je van pittig houdt, dan de zaadjes mee verwerken).
  • Snij de garnalen en de filet fijn. Doe alles bij elkaar in een kom. Open het blik krab en voeg het krabvlees toe aan het mengsel. Snijd de citroen doormidden en knijp 1 keer boven het mengsel (ongeveer 1 eetlepel). Hussel alles lekker met je handen door elkaar (aan boord heb je meestal geen blender).
  • Verdeel het mengsel in vier (tot zes) gelijke delen en gebruik je handen om ze te vormen tot burgers. Leg ze op een bord in de koelkast gedurende 30 - 45 minuten.
  • Verwarm je pan of de BBQ en bak ze 3 - 4 minuten per zijde.
  • Halveer de broodjes en leg ze met de binnenzijde 10 - 20 seconden op het BBQ rooster of in de toaster.
  • Ga nu je broodjes vullen. Leg op de onderste helft een paar blaadjes sla en voeg daar wat Amsterdamse ui aan toe. Leg hierop de krabburger.
  • Voeg vervolgens de plakjes tomaat en avocado toe. Leg de bovenste helft er bovenop en serveer deze heerlijk (door de kinderen gevangen) krab(vis-)burger!Over Angèle Ernst

Ik ben Angèle Ernst uit Lage Zwaluwe en ben getrouwd ben met Albert-Charrel. We hebben twee zonen en een dochter (19, 15 en 17) en zeilen op een Hanse 375, genaamd Binq, met als thuishaven Willemstad. Ik zeil al vanaf mijn twaalfde en we brengen iedere zomer door op het water. Verder doe ik aan tennis en hardlopen én houd ik uiteraard van lekker koken, zowel thuis als aan boord!

Ook heb ik een grote liefde voor schetsen, tekenen en illustreren. Neem ook eens een kijkje op mijn website, http://www.angelesart.nl, daar vind je bovendien ook alle recepten!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »