Recept van de maand: Kip Kaneel

  • dinsdag, 27 september 2016
  • HISWA Angèle Ernst
  • Recept

Aan boord is er over het algemeen weinig ruimte om te koken en ook het aantal beschikbare middelen, zowel ingrediënten als kookgerei, is vaak beperkt. Iedere maand vind je in deze nieuwsbrief een recept van Angèle Ernst dat makkelijk te bereiden is aan boord, met deze week de “Kip Kaneel”.


Zeilers eenpansgerecht: Kip Kaneel

Een recept welke wij net na onze studententijd voorgeschoteld kregen aan boord van een van de zeiljachten van de Marine (wij zijn lid van de Marine Jachtclub). Het stond niet op papier, maar was zo ontzettend lekker dat mijn man en ik de ingrediënten altijd hebben onthouden. Het is voor ons de absolute favoriet aan boord. Er zitten veel groenten in en het heeft een heerlijk zoet tintje door de combinatie van kaneel en perzik. Alle ingrediënten in 1 pan, geen stress, geen bende!


Ingrediënten:

3 kipfilets in stukjes (of wanneer je liever vegetarisch eet; 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager)
3 dikke preien (600 gr), gesneden en schoongemaakt
1 (groot) blik perziken in schijfjes gesneden (vang de siroop op)
250 ml water
1 handvol ongezouten cashewnoten (50 gr)
3 tenen knoflook, heel fijn gesneden
1 rode peper, heel fijn gesneden (hou je van pittig? dan met zaadjes)
2 el kaneel
Zout en peper


Bereiden
  • Snijd de kip in stukjes en "kruid" deze met de kaneel, totdat de kip helemaal bedekt is.
  • Verhit een hapjespan met een beetje olijfolie of boter en bak hierin de kipfilet.
  • Voeg de prei, knoflook en rode peper toe.
  • Voeg daarna 300 gram droge rijst toe en bak het geheel enkele minuten aan.
  • Zorg dat de rijst niet aan de bodem plakt door veelvuldig om te scheppen.
  • Voeg daarna 250 ml water toe totdat het gehele gerecht onder water staat.
  • Doe de deksel op de pan en kook tot de rijst gaar is.
  • Ondertussen de perziken laten uitlekken en siroop opvangen.
  • Snijd de perziken in schijfjes.
  • Schep het gerecht regelmatig en voeg beetje bij beetje de siroop van de perziken toe.
  • Voeg aan het eind de perziken en de cashewnoten toe en warm het geheel goed door.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Eet smakelijk!




Over Angèle Ernst

Ik ben Angèle Ernst uit Lage Zwaluwe en ben getrouwd ben met Albert-Charrel. We hebben twee zonen en een dochter (19, 15 en 17) en zeilen op een Hanse 375, genaamd Binq, met als thuishaven Willemstad. Ik zeil al vanaf mijn twaalfde en we brengen iedere zomer door op het water. Verder doe ik aan tennis en hardlopen én houd ik uiteraard van lekker koken, zowel thuis als aan boord!

Ook heb ik een grote liefde voor schetsen, tekenen en illustreren. Neem ook eens een kijkje op mijn website, http://www.angelesart.nl, daar vind je bovendien ook alle recepten!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

meer video's »