Recept van de maand: Fruitsoep met Cava

Recept van de maand: Fruitsoep met Cava

  • maandag, 20 februari 2017
  • HISWA
  • Recept

"a Sailor's dessert" Fruit soep met cava!


Fruit bewaar je aan boord het beste in een netje in je kombuis. Koop je fruit het liefst niet al te rijp en ongekoeld. Want als je fruit in de supermarkt in de koeling heeft gelegen, gaat het rijpings- en rottingsproces buiten de koeling erg hard. In de illustratie heb ik ook bananen in het netje gestopt. Dit staat leuk in het plaatje maar is niet verstandig. Bananen bewaar je beter ver uit de buurt van de citrusvruchten. Fruit is ook het ideale ingrediënt voor een heerlijk verfrissend dessert op een mooie warme zomerdag.


Ingrediënten

IJskoude cava, champagne, mousserende witte wijn of prosecco
1 Ananas, in kleine stukjes gesneden, zorg dat je het sap opvangt
1 Blik lychees, door de helft gesneden, het sap reserveren
Fruit naar wens. Neem wat er aan boord in je fruitnetje zit: sinaasappel, druiven, appel, aardbeien
Sap van een halve citroen.
80 gr. Suiker


Bereiding

Maak al het fruit schoon, schil het eventueel en snijd het in stukjes en/of plakjes. Vul een grote kom met fruit en roer er de suiker door. Dek de kom af met plastic en plaats hem 30 minuutjes in de koelkast. Giet vlak voor het serveren de citroensap achtergehouden fruitsap mét de ijskoude cava over het fruit. Je kunt de mengverhoudingen naar smaak aanpassen.

Strooi de muntblaadjes erover.

De (kleine) kinderen krijgen hun eigen "Matrozen fruit soep" met 7-up of sprite. En wanneer je de "light" versie wenst, vervang dan de cava met de helft spa rood.
Over Angèle Ernst

Ik ben Angèle Ernst uit Lage Zwaluwe en ben getrouwd ben met Albert-Charrel. We hebben twee zonen en een dochter (19, 15 en 17) en zeilen op een Hanse 375, genaamd Binq, met als thuishaven Willemstad. Ik zeil al vanaf mijn twaalfde en we brengen iedere zomer door op het water. Verder doe ik aan tennis en hardlopen én houd ik uiteraard van lekker koken, zowel thuis als aan boord!

Ook heb ik een grote liefde voor schetsen, tekenen en illustreren. Neem ook eens een kijkje op mijn website, http://www.angelesart.nl, daar vind je bovendien ook alle recepten!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »