One Off Verkiezing 2017

One Off Verkiezing 2017

  • dinsdag, 28 februari 2017
  • HISWA
  • Nieuws

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show presenteerde uitgeverij Daemes op de Golven & Heeren op het Water, in samenwerking met de HISWA, de winnaar van de One Off verkiezing van het jaar 2017. Een One Off is een door de sloepvaarder zelf gebouwde of gerestaureerde sloep of tender. In Hal 1 (Sloepenhal) stand 1.510 presenteerde de winnaar zijn eigen sloep.

Er zijn in Nederland gepassioneerde sloepliefhebbers die hun eigen sloep bouwen of restaureren. Daemes & Heeren wilde deze sloepen onder de aandacht brengen en in het zonnetje zetten. Met veel liefde, geduld en handwerk werden deze sloepen vanaf scratch opnieuw opgebouwd, geschuurd, gelakt en gekoesterd. Elke sloep heeft zijn eigen verhaal en achtergrond.

Door deze verkiezing uit te schrijven is Daemes & Heeren unieke sloepen en tenders op het spoor gekomen. Uit de inzendingen is een winnaar gekozen. De HISWA gaf als prijs een prachtige kans om die sloep te laten zien aan het grote publiek. In Hal 1 op stand 1.510 kon je de prijswinnaar van 2017 persoonlijk ontmoeten en zijn sloep bewonderen.


En de winnaar is…

Pierre van der Thiel uit Hoogkarspel is met zijn sloep ‘Anna Wilhelmina’ de winnaar van de One Off 2017. In augustus 2013 startte hij met de restauratie van deze oude reddingssloep en in 2014 kon de sloep het water in. Pierre wilde er een cabin op bouwen, begon in 2015 en realiseerde dit in 2016.

Het eindresultaat is om trots op te zijn. Pierre: ‘Het is heerlijk ontspannen ‘vakantievaren’ met onze Anna Wilhelmina’.

 

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »