Kinderen op ontdekkingsreis in het KidsLAB

Kinderen op ontdekkingsreis in het KidsLAB

  • vrijdag, 10 februari 2017
  • HISWA
  • Nieuws

Kinderen kunnen op HISWA 2017 rekenen op leuke nieuwe activiteiten. De vroegere FunZone wordt omgedoopt tot KidsLAB en gekoppeld aan het InnovationLAB, met interessante activiteiten gericht op innovatie, leren, zien, ruiken en voelen. Ook wordt er een koppeling gemaakt met de activiteiten in de RAI Haven. Alles met het doel de kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de watersport!

De kinderen kunnen in het KidsLAB op ontdekkingstocht op 2 verschillende gebieden: Topwatersporter en Duurzame Watersporter. Hiervoor zijn 2 afzonderlijke programma’s van +/- 2 uur samengesteld. Natuurlijk is losse deelname aan de verschillende onderdelen ook mogelijk.


Welke activiteiten zijn dit zoal?


WATERLAB:

In het WaterLAB kunnen kinderen spannende proefjes uitvoeren met water, zoals ‘dansende rozijnen’, ‘Cartesiaans duikertje’ en ‘Richting bepalen met een kompas’ .


PLASTICLAB:

In het PlasticLAB leren ze hoe je plastic kunt maken van een aardappel, wat plastic soep is en waarom het belangrijk is dat er geen plastic in het water komt. Ook kunnen ze helpen plastic uit het water te halen.


SPORTLAB:

In het SportLAB leren ze hoe je een topzeiler wordt en kunnen ze verschillende oefeningen doen die je helpen om een topzeiler te worden, zoals: bankhangen (test je spieren tijdens het zeilen), touwen trekken en zeilen hijsen.


KOOKLAB:

In het KookLAB leren de kinderen wat je allemaal kunt eten uit de zee. Ook kunnen ze zelf algenpannekoeken bakken en zeewier proeven.


WERKLAB:

Last but not least is er nog het werklab, waar de creativiteit geprikkeld wordt en kindjes onder begeleiding een eigen bootje van plastic kunnen bouwen.


RAI HAVEN:

De kinderen kunnen vervolgens zelf het water op. In de RAI Haven liggen dinghy’s en optimistjes klaar, zodat de kinderen zelf kunnen zeilen!

Kortom, een hartstikke leuk en leerzaam programma! Toegang t/m 16 jaar is bovendien gratis.


Bekijk hier het KidsLAB programma »

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »