Goed gekleed op het water? Lees nu 3 herenmode tips van overhemden.com

Goed gekleed op het water? Lees nu 3 herenmode tips van overhemden.com

  • donderdag, 02 maart 2017
  • Overhemden
  • Advertentie

Wanneer het vaarseizoen eraan komt is het tijd om te zoeken naar een leuk outfit voor op de boot. Hoewel varen een vorm van ontspanning is geven wij enkele tips voor een stijlvolle en behouden vaart. Overhemden/hemden/shirts zijn sinds jaren weer enorm populair. Door nieuwe weeftechnieken en zelfs! breien ontstaan allerlei nieuwe mode sentimenten voor de moderne man. Lees nu de 3 herenmode tips over overhemden, hemden en shirts op het water.

Overhemden op het water

Draag op het water een luchtig overhemd van een iets stevigere stof. Door het vele bewegen en draaien kan een scheur snel ontstaan. De goedkopere overhemden worden gemaakt van Poplin (of Popeline). Men raadt dan ook een overhemd aan van een iets betere stof, zoals een Twill of Oxford. Beide stoffen zijn net iets dikker en voelen lekker kwalitatief en vol aan. Door het uitgeven van een paar euro extra ben je verzekerd van kwaliteit, maar vooral een wat sterkere en vollere weving.

Een nieuwkomer is de "Jersey weving" - overhemden worden normaliter gewoven, maar een Jersey komt van de T-shirts die worden gebreid. De lange en fijne garen die voor het weven worden gebruikt worden wat dikker en ruwer opgeleverd en tegen de aard in 'gebreid' tot een mooi stof waar een overhemd van wordt gemaakt. Jersey is lekker luchtig, vlot en komt in alle mooie kleuren die we kennen van de shirts. Salliant detail is het breien versus het weven dat het overhemd echt uniek maakt.


Casual Zomerse Shirts

De shirtjes in de zomer zijn vaker ook mooi gekleurd met leuke dessins. Een typisch Nederlands merk zoals Circle of Gentlemen heeft een assortiment met rijke en volle kleuren. Naast mooie jasjes en truien voor op de boot. Circle of Gentlemen is een oerdegelijk Nederlands merk dat overhemden ontwerpt en produceert enkel op basis van de allerfijnste Italiaanse stoffen. Heerlijke ruitjes en mooie effen wevingen zijn het resultaat dat de drager immer tevreden stelt.Stijlvol Varen

Een casual overhemd, polo of shirt samen met een zwembroek en een paar slippers volstaan voor een ontspannen dagje varen. Maar als je dan langs de kade of door de grachten drijft is het wel lekker om stijlvol gekleed te gaan. Kies dan voor comfortabele kleding waarbij je niet vergeet dat het in de avond snel kan afkoelen. Denk dan aan een goede bootschoenen, een chino met daarboven een lekker overhemd en/of een jasje.

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »