De sloep is populair!

De sloep is populair!

  • maandag, 02 december 2019
  • Klop Watersport
  • Advertentie

Naar schatting telt Nederland zo’n vijfhonderdduizend recreatieboten, vooral in de waterrijke noordelijke en westelijke provincies. Het is een vloot van overwegend zeilboten, motorkruisers en sloepen.

De sloep
In Nederland worden volgens Waterrecreatie Advies jaarlijks 1200 boten aangeschaft, waarbij de sloep één van de populairste boten is. Zo is de verdeling jaarlijks verkochte boten ongeveer 600 sloepen, 100 zeilboten en 500 motorboten. Dat de sloep het zo goed doet is ook niet gek: je stapt makkelijk op om even een middagje te gaan varen. Daarnaast wordt er ook steeds meer werk gemaakt van een aaneengesloten routenet voor sloepen. De sloep vormt inmiddels ook een groot onderdeel op de HISWA Amsterdam Boat Show.

De markt
De sloepenmarkt is populair omdat sloepen bijna overal kunnen varen. Dammen, dijken en stuwen kunnen zelfs soms nog worden gepasseerd met een overtoom (red. Installatie waarbij een schip over land van het ene in het andere water wordt getrokken. Ook wel gezien als voorloper van de schutsluis). Het varen met sloepen is een principieel andere markt dan het varen met kajuitzeiljachten en motorboten. De ontwikkeling heeft te maken met een verandering van het vaargedrag. De trend van lange vakanties met de boot is gewijzigd naar het maken van dagtochten. Er is in Nederland een uitgebreid en afwisselend vaarwaternetwerk. Van rijke historische waterwegen tot weids uitgestrekte plassen en knusse kleine wateren. Al dit water is met elkaar verbonden en biedt mogelijkheden voor prachtige tochten.

Sloep specialist
Bij Klopwatersport.nl specialist op het gebied van consoleboten, sloepen, tenders, sportkruisers, rubberboten en speedboten, zien ze de trend wijziging. Dagtoerisme wint het van de bootvakantie. Mensen zoeken om die reden een passende boot zoals een sloep. Een gemiddelde sloep biedt ruimte aan een maximum van 12 personen. Dit is voor gezinnen en families een ideale grootte.

Bezoek Klop Watersport ook tijdens HISWA Amsterdam Boat Show 2020.

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »