6x 's werelds duurste en meest extravagante jachten

6x 's werelds duurste en meest extravagante jachten

  • woensdag, 07 augustus 2019
  • HISWA
  • Fun

Je hebt boten, en je hebt boten... Of nou ja superjachten. Want als je dan toch zwemt in het geld, is het natuurlijk moeilijk jezelf niet te verwennen met zo'n prachtige exemplaar. En dan mag het natuurlijk aan niks ontbreken: helipad, bioscoop, meerdere zwembaden en ga zo maar door. Wij verzamelden een paar van ‘s werelds meest extravagante jachten. Hé, dromen mag!

 

Pelorus - $300 miljoen (+/- €268 miljoen)

Lengte: 115 meter
Breedte: 17,2 meter
Gewicht: 5.517 ton

De naam doet dit jacht eer aan en is afgeleid van het Griekse woord ‘pelorious’ wat ‘enorm’ betekent. Ten tijden van de launch in 2003 was Pelorus het 11e grootste jacht ter wereld. De Saoedische zakenman voor wie het jacht gebouwd werd, besloot echter een paar maanden later om het tóch te verkopen... Russische oligarch Roman Abramovich ging er met het hoogste bod vandoor. Maar het leven van een miljardair gaat niet over rozen: zijn ex-vrouw Irina kreeg het jacht in 2007 als onderdeel van de echtscheiding mee. Zo'n 16 jaar later is het schip inmiddels in handen van de eigenaar nummer 5: een Chinese miljardair. Pelorus is uitgerust met landingsvaartuigen, jetski’s en maar liefst twee helikopterplatforms en wordt het gehele jaar door bemand door een fulltime crew van 46 man.

 

Black Pearl - $200 miljoen (+/- €179 miljoen)

Lengte: 106 meter
Breedte: 15 meter
Gewicht: 2.700 ton
Zeiloppervlakte: 2.900m²

Superjacht Black Pearl

Superzeiljacht Black Pearl

Deze 106-meter lange driemaster, Black Pearl, gebouwd door het Nederlandse Oceanco, werd afgeleverd aan haar eigenaar in 2018. Dit jacht is het resultaat van een evolutionair ontwerp door Ken Freivokh Design, Nuvolari Lenard en Villate Design. Het Nederlandse Dykstra Naval Architects ontwierp de gigantische DynaRig carbon masten en de zeilsystemen. Alle zeilen kunnen met één druk op de knop in slechts 7 minuten worden ingesteld! Ideaal dus. De huidige eigenaar zou naar verluidt de Russische miljardair Oleg Burlakov en hij hoeft zich zeker niet te vervelen: De accommodaties van de Black Pearl omvatten een master suite, 2 VIP-suites, 2 dubbele gastenhutten, jacuzzi op dek en een complete "strandclub", die kan worden omgebouwd tot een bioscoop. Goed nieuws: even sparen maar het jacht is gewoon te charteren!

 

Eclipse – $855 miljoen (+/- € 765 miljoen)

Lengte: 162.5 meter
Breedte: 22 meter
Gewicht: 13.000 ton

Megajacht Eclipse

Superjacht Eclipse aangemeerdDit beroemde jacht werd in 2011 door Roman Abramovich gekocht werd in 2016 geschat op een waarde van $855 miljoen geschat. Hoewel er ook geruchten zijn dat de waarde van het jacht maar liefst €1,3 miljard zou zijn. Het op één na grootste megajacht ter wereld huist zo’n 24 luxueuze gastenhutten, een nachtclub en twee zwembaden, verschillende bubbelbaden, 3 lanceerboten en een mini-onderzeeër die tot 50 meter kan duiken. Voor maximale veiligheid is de Eclipse bovendien uitgerust met indringerdetectiesystemen en een raketafweersysteem, terwijl de masterhut en de brug van het jacht voorzien zijn van kogelvrije ramen. Ten slotte heeft dit unieke schip een anti-paparazzi-schild dat bestaat uit lasers die de omliggende gebieden vegen. Bij detectie van mogelijk op de loer liggende professionele fotografen wordt een licht direct op de camera geschenen om te voorkomen dat een foto wordt gemaakt. Om dit schip draaiende te houden zijn er maar liefst 70 leden nodig.

 

Motor Yacht A – $323 miljoen (+/- €312 miljoen)

Lengte: 119 meter
Breedte: 18,87 meter
Gewicht: 5.959 ton

Naar verluidt is dit jacht eigendom van de Russische tycoon Andrey Melnichenko. Motor Yacht A doet bijna denken aan een oorlogsschip of onderzeeër en is gebouwd door architect Martin Francis en ontworpen door Philippe Stark. Het jacht biedt plaats aan 14 gasten en 42 bemanningsleden en beschikt over een masterbedroom van 230m² en een club, samen met zes gastensuites, die dankzij de bewegende muren ook in vier grote hutten te veranderen zijn. Verder sieren gespiegelde oppervlakken de muren, is het glaswerk en servies gemaakt van Frans kristal en beschikt het jacht verder over een helikopterhanger, een 30 voet speedboot en 3 zwembaden, waarvan er één met glazen bodem en direct boven de club ligt die het jacht te bieden heeft.

 

 

Sailing Yacht A (White Pearl) - $500 miljoen (+/- €447 miljoen)

Lengte: 142 meter
Breedte: 24,88 meter
Gewicht: 12.558 ton
Zeiloppervlakte: 3.747m²

Over blikvangers gesproken… Sailing Yacht A behoort momenteel tot één van de grootste superjachten ter wereld en is samen met Motor Yacht A ook meteen het meest futuristisch. Het jacht is, net als Motor Yacht A, eigendom van de Rus Andrey Melnichenko. Geschat op ongeveer $500 miljoen, werd het jacht gebouwd door de Duitse werf Nobiskrug in 2017. Superjachtbouwer Nobiskrug zei er het volgende over “"Ontstaan uit het verlangen van de eigenaar om de grenzen van engineering te verleggen en de status quo van de industrie te betwisten, is Sailing Yacht A ongetwijfeld een van de meest visionaire projecten waar Nobiskrug ooit bij is betrokken." Sailing Yacht A mixt elementen van zowel een zeil- als een motorjacht, maar gezien de motorelementen de boventoon voeren wordt het schip gezien als een sail-assisted motoryacht. Kosten nog moeite werden gespaard bij de bouw van dit schip: zo beschikt het jacht, dankzij de drie speciale, ovale gebogen ramen over een prachtige onderwatercapsule. Fun fact: de voorste twee masten zijn met 100 meter langer, zo’n 2 meter groter dan de Big Ben in Londen.

 

History Supreme - $4,5 billion (+/- €4 miljard)

De History Supreme van 30 meter lang, vervaardigd uit maar liefst 100.000kg goud en platina zou het duurste jacht ter wereld zijn. De gehele wereldpers schreef er anno 2011 over, maar niets bleek minder waar: het bleek namelijk een hoax. Het verhaal ging dat het project 3 jaar duurde om te voltooien en werd ontworpen door juwelier Stuart Hughes (de maker van o.a. het duurste pak ter wereld en de duurste iPhone). Het jacht werd voor $4.5 billion gekocht door een anonieme Maleisische zakenman. Een van de meest opvallende kenmerken van dit prachtige superjacht was volgens het verhaal de masterbedroom. Deze zou namelijk een muurelement hebben gemaakt van meteorietsteen en een standbeeld gemaakt van echte Tyrannosaurus Rex-botten...

 

Geen miljardair? Geen zorgen! Voor ieder budget immers een boot. Kom tijdens HISWA Amsterdam Boat Show van 11-15 maart 2020 eens een kijkje nemen. 

Deel dit artikel

Nieuwste Video

Meer video's »