Start-ups in de watersport

Ook nieuwe bedrijven in de watersport staan in de spotlight tijdens de HISWA. Afgelopen editie was voor de 2e keer de Start Up Lane, speciaal voor jonge bedrijven en - initiatieven gelinkt aan de watersport, watermanagement of de maritieme maakindustrie. Na inschrijving wordt een aantal bedrijven gekozen, die de kans krijgen om hun product of dienst te presenteren en te toetsen bij de ruim 35.000 aanwezige consumenten, watersportbedrijven en potentiële investeerders!

Uiteraard moeten de start-ups aan enkele eisen voldoen, zo mag de start-up niet ouder dan 5 jaar zijn,  moet het product of de dienst bedoeld zijn voor de Nederlandse markt en moet het te tonen / te testen zijn op de HISWA.

Aanwezig tijdens HISWA 2019

eFoil

Kiteboardschool.nl is de eerste en enige die 'eFoilen' aanbiedt, de nieuwste trend in de surfsport, welke razendsnel de watersportwereld verovert. Met de combinatie van een hydrofoil (een lange vin met draagvleugel) en een kleine maar oersterke elektrische motor, kun je varen waar je maar wil en wanneer je maar wil. Golven en wind zijn niet meer nodig, het enige dat je nodig hebt is water!

FlatFloat

Flatfloat is een innovatieve, eenvoudig opvouwbare (roei)boot/tender, die in enkele minuten zonder gereedschap op te zetten is en in slechts secondes compact opgeborgen kan worden. Binnen no-time het water op dus! Deze 'fast folding dinghy' is erg betaalbaar en tevens heel licht (27kg) van gewicht, ondanks dat deze van 4K Carbon is gemaakt.

Green Marine Concepts

Green Marine Concepts houdt zich bezig met de bouw van een elektrisch aangedreven, autarkische zeilcatamaran met neerklapbaar vleugelzeil. Deze innovatieve boot is een cross-over tussen een motor en zeilcatamaran, een 'varende Tesla' waarbij bedieningsgemak, automatisering en veelzijdigheid voorop staan.

Floating Drones

Floating Drones is exclusief importeur en distributeur van Swellpro drones, welke zich richt op de ontwikkeling van waterproof en drijvende drones. De Swellpro drones zijn zowel geschikt voor op het land als in het water en beschikken over een 4K-camera voor de meest spectaculaire foto's.

Sea Going Green

Sea Going Green is een duurzame onderneming met de missie de negatieve effecten van toerisme op het milieu en de zee te verminderen. Dit doen ze door interactieve software aan te bieden die 'sustainability' data weergeeft op het navigatiesysteem aan boord van uw boot. Deze innovatieve software geeft bijvoorbeeld beschermde (zee-)gebieden of zeegebieden met bedreigde diersoorten aan.