HISWA Hebbeding verkiezing 2020

De HISWA Hebbeding-award is een prijs die tijdens de HISWA wordt uitgereikt aan het bedrijf met de leukste musthave voor op het water: een echt hebbeding voor aan boord! Er wordt een winnaar gekozen door zowel een vakjury als door de consument.

 

Winnaar Hebbeding 2020

De winnaar van Hebbeding 2020, zowel de favoriet van zowel de jury als de consument, is de RAKE Zwembroek met waterdichte broekzak! De jury zei hierover: "RAKE heeft een leuk en mooi design met de garantie van een waterdichte broekzak. Zeer handig op, en natuurlijk in, het water."

Nominaties HISWA Hebbeding 2020

De volgende producten zijn genomineerd voor de prijs HISWA Hebbeding 2020.

YachtGrabber

Waterlijn schoonmaken? Hoe krijg je houvast? Met de YachtGrabber natuurlijk! Dit innovatief stuk bootuitrusting biedt een briljante oplossing. Het bestaat uit een forse, sterke zuignap, voorzien van een royaal handvat, die met één hand kan worden bediend. De YachtGrabber blijft drijven. 

Reboon Powerpads

Met de nieuwe Reboon Powerpads bevestigt u voorwerpen aan oppervlaktes zonder dat daar lijm of gereedschappen aan te pas komen. De verbinding is bijzonder sterk, maar laat geen lijmresten of beschadigingen achter. Powerpads zijn herbruikbaar omdat ze ook weer van het oppervlakte te verwijderen zijn. De verbinding is watervast en is daardoor, behalve binnenshuis, ook buiten te gebruiken.

RAKE Zwembroek

De slimste van de klas, en ook nog eens good-looking: de RAKE zwembroek met een 100% waterdichte zak!  “Waar zijn mijn spullen, liggen ze veilig, én... zijn ze nog droog?” Herkenbaar? Dan is de RAKE zwembroek voor jou een echte uitkomst. Met de unieke broekzak die eenvoudig met een luchtdichte rits te sluiten is, bescherm je al je waardevolle spullen tegen waterschade.

CamBoat

Houd je boot in de gaten als je er niet bent! CamBoat™ is de Wi-Fi HD IP-beveiligingscamera die je in staat stelt om de omgeving op afstand te controleren op elk gewenst moment en waar je ook bent te observeren via de gratis iOS en Android app. Met CamBoat™ heb je 100% privacy omdat er geen cloud-opslag of abonnement is. Je heeft een directe, gecodeerde en real-time video stream dankzij de 1-op-1 (peer-to-peer) verbinding.

Leatherman Free T4

Een gereedschapskist in zakformaat! Met twaalf tools, verborgen in de handgreep fix je in een handomdraai elk kleine klus. De T4 is uitgevoerd met een mes, schaar, flessenopener, priem, doosopener, vijlen, pincet en vier schroevendraaiers. Dankzij het innovatieve, magnetische openings- en vergrendelingsmechanisme opent en sluit dit multifunctioneel zakmes super soepel. Nooit meer je nagels breken bij het openen van je zakmes!

Boek: 'De Warnow'

In 2013 stapt een stel vrijbuiters aan boord van De Warnow, een tot zeilschip verbouwd motorschip. Doel: naar het Noorderlicht varen. Bij de Schotse kust komt de boot echter al in de problemen. Een deel van de bemanning stapt van boord, drie gaan door en varen in storm uit. Van hen wordt nooit meer iets vernomen. In deze meeslepende reconstructie laat NRC-journalist Hans Steketee zien waar de gedroomde en de echte zee elkaar vinden.

Hoe werkt het?

Zowel watersport-enthousiastelingen als verschillende watersportmedia mogen producten en /-diensten aandragen die volgens hen voldoen aan de criteria en daarom kans zouden moeten maken op de titel HISWA Hebbeding. Belangrijke criteria voor selectie zijn toepasbaarheid, innovativiteit en een prijsniveau dat past bij een ‘hebbeding’. Daarnaast moet het product ten tijde van HISWA 2020 op de markt verkrijgbaar zijn. 

De jury maakt uit alle ingezonden producten een selectie. Vervolgens wordt er door de consument en de vakjury gestemd. Zowel de HISWA Hebbeding-vakprijs als publieksprijs worden tijdens de opening van HISWA 2020 uitgereikt.

Jury Hebbeding

Member Mugshot

Epco Ongering

Watersportjournalist
Member Mugshot

Alfred Boer

Varen BE
Member Mugshot

Marinus van Sijdenborgh

Zeilen
Member Mugshot

Willem Plet

Nautique
Member Mugshot

Lilian Verdoorn

Motorboot