InnovationLAB

In het InnovationLAB worden de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied getoond. Je vindt er een demonstratie van innovatieve projecten, de nominaties voor de Product van het Jaar en de HISWA Hebbeding verkiezing. Ook watersport gerelateerde start-up bedrijven krijgen er een podium!

HISWA Product van het Jaar

Ieder jaar wordt op de HISWA de Product van het Jaar award uitgereikt aan het bedrijf met de beste productinnovatie in de watersportbranche.

Afgelopen jaar waren onderstaande 3 producten genomineerd:

  • Simarine Pico Smart Battery Monitor - De Stille Boot
  • BOW PRO - Vetus B.V.
  • Finsulate Antifouling wrap – Finsulate

De winnaar wordt elk jaar bekend gemaakt tijdens de opening van de HISWA. Komend jaar zal dat op woensdag 6 maart zijn.

Lees meer over de eerder genomineerde producten »

HISWA Hebbeding 2019

Ook deze HISWA-editie wordt weer de HISWA Hebbeding Award uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan het bedrijf met het leukste product dat het plezier op de wateren vergroot en eigenlijk een musthave is voor iedere watersporter!

Genomineerd in 2018 waren de Cafflano Kompact, OLAS Float-On Light, Olight h2r nova, Skywatch®BL, SPIKE Sun Protection, Stoov® One en Wichard Aquaterra Eco zeilmessen.

De winnaar van zowel de vakjuryprijs als de consumentenprijs wordt bekend gemaakt tijdens de HISWA 2019 van woensdag 6 t/m zondag 10 maart.

Lees meer over de HISWA Hebbeding-verkiezing »

HISWA Start-up

Ook nieuwe bedrijven in de watersport staan in de spotlight in het InnovationLAB! HISWA 2019 lanceert aankomende editie voor de 2e keer de Start Up Lane, speciaal voor jonge watersportbedrijven en  - initiatieven. Meld je nu aan!

Zo was afgelopen jaar Boat020 aanwezig, een nieuw verhuurplatform waarmee je een boot kunt bestellen op locatie en binnen 60 minuten het water op kunt. Daarnaast was D3Aak present. Zij produceren sloepen door middel van 3Dprinting. De Stichting Elektrisch Varen die voor de kleine vaart de transitie van verbrandingsmotoren naar volledig elektrisch varen mogelijk maken en zeilschool Pean die met het nieuwe initiatief Schoolzeil liet zien hoe zeilen wordt ingezet om de schoolprestaties van kinderen te verbeteren. 

Lees meer over HISWA Start-up »