InnovationLAB

In het InnovationLAB werden laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied getoond. Je vond er een demonstratie van innovatieve projecten, de nominaties voor de Product van het Jaar en de nieuwe HISWA Hebbeding verkiezing. Ook watersport gerelateerde start-up bedrijven kregen er een podium!

HISWA Product van het Jaar

Ieder jaar wordt op de HISWA de Product van het Jaar award uitgereikt aan het bedrijf met de beste productinnovatie in de watersportbranche.

Dit jaar zijn 3 producten genomineerd:

  • Simarine Pico Smart Battery Monitor - De Stille Boot
  • BOW PRO - Vetus B.V.
  • Finsulate Antifouling wrap – Finsulate

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van HISWA 2018 op woensdag 7 maart.

Lees meer over de genomineerde producten »

HISWA Hebbeding 2018

Deze HISWA editie wordt voor het eerst de HISWA Hebbeding award uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan het bedrijf met het leukste product dat het plezier op de wateren vergroot en eigenlijk een musthave is voor iedere watersporter!

Genomineerd zijn de Cafflano Kompact, OLAS Float-On Light, Olight h2r nova, Skywatch®BL, SPIKE Sun Protection, Stoov® One en Wichard Aquaterra Eco zeilmessen.

De Winnaar van de vakjuryprijs als de consumentenprijs worden bekend gemaakt tijdens de opening van HISWA 2018 op woensdag 7 maart.

Lees meer over de HISWA Hebbeding nominaties »

Watersport start-ups

Ook nieuwe bedrijven in de watersport staan in de spotlight in het InnovationLAB! Zo is Boat020 aanwezig, een nieuw verhuurplatform waarmee je een boot kunt bestellen op locatie en binnen 60 minuten het water op kunt. Daarnaast is het bedrijf D3Aak present. Zij produceren sloepen door middel van 3Dprinting. De Stichting Elektrisch Varen wil voor de kleine vaart de transitie van verbrandingsmotoren naar volledig elektrisch varen mogelijk maken en zeilschool Pean laat met het nieuwe initiatief Schoolzeil zien hoe zeilen wordt ingezet om de schoolprestaties van kinderen te verbeteren.