Update coronavirus

HISWA Amsterdam Boat Show volgt per direct de instructie van de Nederlandse overheid om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen.
Volgens het RIVM wordt het risico op besmetting te groot om nog langer verantwoord grote evenementen te laten plaatsvinden.
Dit betekent dat de HISWA Amsterdam Boat Show, die afgelopen woensdag 11 maart werd geopend, voortijdig de deuren sluit.

Lees meer »

Tickets

HISWA Amsterdam Boat Show werkt met verschillende online tarieven in aanloop naar de beurs. Kijk voor het huidige tarief op onze kaartverkoop pagina. Tijdens de beurs gelden aan de kassa onderstaande tarieven.

Tijdens beurs (11 t/m 15 maart) Kassa
Kaart Prijs
Dagkaart € 15,00
Avondkaart (geldig op vrijdag 18u – 22u) € 10,00
Jeugd t/m 16 jaar GRATIS*
Studentenkaart € 7,50**

*Jeugd t/m 16 jaar heeft gratis toegang tot HISWA onder begeleiding van een volwassene met een geldige toegangsbewijs.
**Studentenkaart geeft enkel toegang tot HISWA op vertoon van een geldige studentenkaart.

Er geldt geen korting voor 65+. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.

Via de HISWA Amsterdam Boat Show website kan gemakkelijk online een toegangskaart gekocht worden. In de bestelmodule kan er worden aangegeven hoeveel kaarten er nodig zijn. Na het voltooien van de bestelling wordt er via e-mail een e-ticket verstuurd.

Dit is het toegangsbewijs, print het uit zodat dit e-ticket gescand kan worden bij de entree van de HISWA Amsterdam Boat Show. E-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone. Het e-ticket heeft een unieke barcode die slechts eenmalig gebruikt kan worden, dus kopiëren is zinloos.

Nee, de uitnodigingskaart is niet het toegangsbewijs.

Op de uitnodigingskaart staat een code, waarmee op HISWARAI.NL het bezoek aan HISWA Amsterdam Boat Show geregistreerd kan worden. Vervolgens wordt er per e-mail een toegangsvoucher toegestuurd. Dit is het entreebewijs.

Nee, dit hoeft niet als je in het bezit bent van een smartphone. Je kunt je e-ticket bij de entree laten scannen.

Ja. e-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone.

Eventuele acties worden via onze maandelijkse E-newsletter bekend gemaakt.

Voor problemen bij het bestellen van een entree/toegangskaart ga naar: Customerservice Paylogic.

NS treinkaart

Tijdens de registratie voor de HISWA Amsterdam Boat Show kan er een NS-dagretour worden besteld.

Meer informatie en uitleg »

In de meeste gevallen is het voordeliger om een railrunnerkaartje aan te schaffen.

Het e-ticket dient als vervoerbewijs voor in de trein. Legitimatie is verplicht aangezien het een persoonsgebonden e-ticket betreft.

De voorwaarden staan vermeld op het e-ticket zelf.

Voor vragen kan dag en nacht contact worden opgenomen met de NS klantenservice, 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Indien de registratiebevestiging niet ontvangen is neem dan contact op met  registreer@rai.nl. De gegevens worden dan gecontroleerd en de registratiebevestiging nogmaals verstuurd.

Bestel bij de HISWA Amsterdam Boat Show registratie een NS-dagretour voor slechts € 18,00 per persoon. Geldig vanaf elk NS-station in Nederland naar NS-station RAI. Dit NS dagretour is persoons- en trajectgebonden en alleen geldig tijdens beursdagen.

 • Zodra de betaling binnen is, wordt er een aparte registratiebevestiging per e-mail verstuurd, met een directe link naar de NS webshop (inclusief couponcode).
 • Deze couponcode dient geactiveerd te worden in de NS webshop (volg de directe link in de e-mailbevestiging).
 • Samen met een geldig identiteitsbewijs kan er gereisd worden naar de HISWA Amsterdam Boat Show op de gewenste dag, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

3 maanden voorafgaand aan het evenement, kan via de NS website de NS couponcode(s) geactiveerd worden en het treinticket in de vorm van een e-ticket, bevestigt, gedownload en uitgeprint worden.

Bekijk de NS-voorwaarden »

Met vragen over het activeren en downloaden van het reeds bestelde ticket kan men dag en nacht contact opnemen met de NS klantenservice 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Dit is helaas niet mogelijk, per registratie kan er 1 NS ticket worden aangeschaft/besteld.

Nee, het aanbod geldt altijd in combinatie met een toegangskaart of registratie voor de HISWA Amsterdam Boat Show.

Ja dat kan. In de bevestigingsemail staat optie om de registratie te wijzigen. Klik op deze link in de e-mail voor de mogelijkheid om alsnog een NS-dagretour te bestellen.

Hier kan de couponcode worden ingevuld.

Op het ontvangen e-ticket staat een couponcode vermeld.
Vul de volgende gegevens in. Vertrekstation, reisdatum, persoonsgegevens en emailadres. Wanneer deze gegevens bevestigd zijn, wordt het e-ticket verzilverd en als PDF toegestuurd.

Ja, dat kan. Vraag een code aan via registreer@rai.nl. Met deze code kan de NS dagretour besteld worden in NS webshop.

Over

De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats in RAI Amsterdam.

De HISWA Amsterdam Boat Show 2020 vindt 11 t/m 15 maart 2020 plaats in RAI Amsterdam.

Europaplein 24 | 1078 GZ AMSTERDAM | Nederland
De openingstijden zijn:
Woensdag 11 maart 11.00 - 18.00 uur
Donderdag 12 maart 11.00 - 18.00 uur
Vrijdag 13 maart 11.00 - 22.00 uur
Zaterdag 14 maart 10.00 - 18.00 uur
Zondag 15 maart 10.00 - 18.00 uur

Let op! Op weekdagen vanaf 11.00 uur geopend, in het weekend vanaf 10.00 uur. ​​​​​​

Bij de entree wordt de plattegrond van de HISWA Amsterdam Boat Show beschikbaar gesteld voor bezoekers. Ook is de plattegrond beschikbaar op de HISWA Amsterdam Boat Show website en app die via een mobiel te bereiken is.

De algemene RAI plattegrond is te raadplegen via www.rai.nl.

Zie de plattegrond van de HISWA »

Zie hiervoor de website (HISWARAI.NL) onder het kopje: 'Programma per dag '. Of neem een abonnement op onze gratis nieuwsbrief.

Gelijktijdig met HISWA Amsterdam Boat Show vindt ook HISWA Sport Xperience plaats, het tofste indoor sportevenement voor 6 t/m 16 jaar!

De activiteiten zijn voor iedereen beschikbaar vanaf 6 jaar!

Via de deelnemerslijst kan de lijst van standhouders bekeken worden. Er kan dan contact opgenomen worden met de standhouders, de koop is immers met hen gesloten.


Beursmanager
Gert Jan Roos
020 549 23 26 / 06 101 91 687

Productmanager
Celine de Cock Buning
020 549 32 02 / 06 108 56 426

Event Operations Manager
Sofie Spoorenberg
020 549 32 22 / 06 543 71 957

Salesmanager
Tom Mous
020 549 31 19 / 06 317 72 598

Brand Marketing Manager
Elise Nieveen
 

Algemeen

RAI Hotel Services helpt graag bij het vinden van hotelaccommodatie.

Meer informatie »

Het is tevens mogelijk online hotelaccommodatie te reserveren.​

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Bereikbaarheid

Zie de website voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Per metro en bus
Iedere 5 minuten rijdt metro 52 vanuit het centrum van Amsterdam (Amsterdam CS) richting Zuid (halte Europaplein). Metrolijn 52 stopt voor de deur en vormt een ideale verbinding met het Amsterdamse stadshart.
Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein). Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI).

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam.
De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.

 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 6 minuten vanaf halte Europaplein
 • naar Schiphol: ± € 45,00
 • naar het stadscentrum: ± € 25,00
 • naar het Centraal Station: ± € 20,00

Parkeren bij RAI Amsterdam

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

Voor meer informatie kijk op 9292.nl »

 

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 4,50 per uur met een maximum van € 26,00 per dag. Een dagkaart bestellen via de parkeerwebshop kost € 21,00.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een uitrijkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig. Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent.
Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

De maximale doorrijdhoogte in de RAI parkeergarages is 1,90 meter. Voor de P4 geldt 2,70 meter.

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage.

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Nee, de kentekengegevens worden niet gedeeld met de belastingdienst of gecontroleerd door de RDW, tenzij RAI Amsterdam de gegevens moet verstrekken op basis van een wettelijke verplichting.

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl

Toegang tot het RAI complex

Kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met corcom@rai.nl.

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangs/entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van de HISWA Amsterdam Boat Show. Zelf moet er uiteraard een toegangs/entreekaart gekocht worden. Indien u niet in het bezit bent van een invalidekaart maar wel denkt hiervoor in aanmerking te komen dan kunt u ons hiervan per mail op de hoogte stellen. U kunt uw mail richten aan: v.heidema@rai.nl

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

HISWA Amsterdam Boat Show is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophalen
 • Event/beursnaam
Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

Dat mag. Houd er rekening mee dat er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Afdeling Safety & Security staat daarbij in nauw contact met de diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat op een aangename manier HISWA Amsterdam Boat Show bezocht kan worden.

Faciliteiten in RAI Amsterdam

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophale
 • Event/beursnaam

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Ja, tegen betaling van € 1,50 kan een jas in de garderobe achterlaten worden. De kosten voor een tas of koffer bedraagt € 4,00 per stuk.

In de entrees van het RAI complex treft u een pinautomaat/geldautomaat aan van de ABN AMRO Bank en de ING Bank. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de pinautomaat/geldautomaat.

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten.

Verspreid over de hele beurscomplex zijn er cateringpunten aanwezig.

In de entrees en restaurants zoals Holland restaurant en de Europa foyer is gratis wifi aanwezig.

Mijnomgeving - profielpagina

Dat is helaas niet mogelijk. mijnHISWA is een persoonlijke omgeving die gelinkt is aan een persoonlijke e-mailadres. Er kan één persoon per e-mailadres geregistreerd worden.

Collega’s registreren voor een bezoek aan de beurs? Maak dan voor ieder een mijnHISWA account aan met hun persoonlijke e-mailadres.

Vergeet niet hen te laten weten dat ze hun persoonlijke omgeving kunnen gebruiken om hun beursbezoek voor te bereiden.

Nee, dat is niet nodig. Bij een volgende editie kan dezelfde login, van mijnHISWA, gebruikt worden.

Nee, je hoeft niet voor elke beurs een account aan te maken. Je hebt 1 account voor alle RAI Amsterdam georganiseerde beurzen. Inloggen kan via desbetreffende beurswebsite.

Met een Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+ account kan er inlogt worden op mijnHISWA. Dit is handig aangezien er dan dezelfde inlog gebruikt kan worden en geen aanvullende gebruikersgegevens onthouden hoeven te worden.

Indien er toestemming wordt gegeven om gegevens te publiceren, dan wordt de profielfoto getoond op de website en eventueel andere communicatie-uitingen van HISWA Amsterdam Boat Show.

Persoonlijke gegevens kunnen eenvoudig worden aangepast binnen mijnHISWA door bij het desbetreffend onderdeel op het potloodje te klikken, de gegevens aan te passen en deze daarna op te slaan.

Indien het beursbezoek wordt geregistreerd via mijnHISWA worden de gegevens uit mijnHISWA gebruikt voor de bezoekersregistratie. Wordt er geregistreerd voor een andere MijnOmgeving/Beurs dan worden de bij ons bekende NAW-gegevens en e-mailadres gebruikt. Zo hoeft dit niet steeds opnieuw te worden ingevuld.

Ga naar mijnHISWA in de topnavigatie (rechter hoek bovenin) op de website. Log vervolgens in met een social account of e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen login? Klik dan op 'Registreer'.

Amsterdam

Op deze website is allerlei informatie over Amsterdam te vinden.

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten.

Meer informatie over restaurants in Amsterdam »